Громадянам рф заборонили відвідувати Венсенський замок у Франції

Після збройного вторгнення рф на територію України, руйнування наших міст, винишення мирного населення та низки інших військових злочинів вчинених росіянами, громадяни росії більше не можуть відвідувати Венсенський замок у Франції.

Як повідомляє французьке видання Paris Match, заборона пов’язана із внутрішньою директивою Міністерства збройних сил Франції, оскільки замок є військовим об’єктом.

Зокрема доступ обмежено через те, що у Венсенському замку знаходиться архів Міноборони Франції, там же розташований один із центрів Історичної служби міністерства, чиї бібліотеки та архіви доступні для відвідувачів за певних умов.

Видання повідомляє про інцидент 28 липня, коли на подив відвідувачів із росії їх не пустили в замок. За словами однієї із росіянок, на вході біля металошукача охоронець попросив показати гостей паспорта. Коли жінка подала свій паспорт, охоронець повідомив, що їй відмовлено в доступі.

Інша росіянка, яка приїхала до Франції п’ять місяців тому, почала ставити питання охоронцеві та з’ясовувати причину відмови. За її словами, вона була приголомшена відповіддю.

“Тому що ви росіяни”, – відповів охоронець, але при цьому додав, що якщо вона має посвідчення журналіста, відвідувачка може зробити запит до Міноборони щодо “журналістських обов’язків”.

Варто зазначити, Венсенський замок розташований у південно-східному передмісті Парижа, з давніх-давен він був резиденцією королів Франції. Його будівництво було розпочато у 1334 році за указом короля Філіпа IV з династії Валуа, який хотів створити неприступну фортецю на підході до Парижа. Однак через початок Столітньої війни будівництво затяглося. Лише за Карла V Венсенський замок став офіційною резиденцією французьких монархів, а за королеви Катерини Медічі, до замку прибудували два крила і розпочали будівництво внутрішнього двору.

У роки правління Наполеона замок Венсен почав виконувати військові функції. Величний донжон перетворився на арсенал, а пишні королівські павільйони стали казармами. У XX столітті до початку Другої світової війни в будівлі старого форту влаштували піхотний музей, але з 1940 по 1944 замок був зайнятий німецькими військами, які при відступі підірвали частину будівель.

Після завершення Другої світової війни у ​​Венсенському замку розпочалися відновлювальні роботи. У 1960-х роках президент Франції Шарль де Голль мав намір перенести свою резиденцію з Єлисейського палацу до Венсенського замку, але з низки причин проект залишився нереалізованим.

1988 року за рішенням Міжвідомчої комісії у замку провели масштабну реконструкцію, після чого він став популярним туристичним об’єктом.

Як повідомлялося, в Амстердамі відбувся мітинг #terroRussia – “Росія є державою-терористом”.

Схожі публікації

Залишити коментар