“Росія є державою-терористом” – в Амстердамі відбувся мітинг #terroRussia

від Стожари

У неділю, 17 липня, в центрі Амстердама відбулася акція, на якій вшанували пам’ять вбитих росіянами пасажирів літака Boeing 777.

Учасники акції закликали привернути увагу міжнародної спільноти до воєнних злочинів, що чинить Російська Федерація на території України, повідомив “Укрінформ“.

Люди загорнулись в українські прапори, мали нідерландську символіку, дехто прийшов у вишиванці,

Мітингарі тримали плакати, зокрема, із написом “Війна не закінчилася”, “Росія – держава-терорист”.

Закликали об’єднатися для перемоги над російським тероризмом.

Нідерландці та громадяни інших країн принесли паперові літачки з написаними всередині словами підтримки і солідарності.

Нагадаємо, у Нідерландах 10 червня відбулось останнє судове засідання у справі щодо збитого у липні 2014 року над Донеччиною літака рейсу MH17.

Наступне засідання суду відбудеться 22 вересня, однак матиме технічний характер – тоді мають назвати дату, коли може бути оголошене рішення у справі МН17. Його можуть ухвалити 17 листопада або 15 грудня 2022 року.

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Схожі публікації

Залишити коментар