У хорватському Загребі відбувся благодійний футбольний матч «Match for Peace! Stop the War!»

від Стожари

У четвер, 28 квітня 2022 року, на стадіоні «Максимир» у Загребі відбувся товариський футбольний матч між загребським та київським «Динамо». Всі кошти від продажу квитків передали на благодійність для допомоги біженцям з України.

Про це повідомив український громадський діяч у Хорватії Славко Бурда.

Перед початком цієї дружньо-гуманітарної зустрічі українська співачка з Болівії, Мішель Андраде заспівала гімн України, а після закінчення першої частини матчу українську пісню «Ой у лузи червона калина».

На стадіоні зібралося близько 5 тис. глядачів, зібрано гуманітарну допомогу на суму 264 тис. кун.

Цікавий та бурхливий футбольний матч відбувся у товариському поєдинку і завершився внічию 2:2.

У жвавому та темпераментному футбольному матчі ми мали можливість побачити велику кількість нових гравців обох команд. Близько сорока гравців вибігли на поле в обох таймах і провели цікаву гру.

На початку та в перерві матчу інформаційна служба стадіону «Максимір» надала інформацію про агресію в Україні, висловила підтримку та солідарність з Україною, і весь матч мав девіз і назву «Матч за мир – зупинити війну».

Футбольний матч між Загребом та київським “Динамо” (2-2) як бачимо пройшов у рамках набагато масштабнішого та важливішого дійства: – Інформування міжнародної спільноти про війну в Україні та збір коштів на допомогу постраждалим українцям. Засудження російської агресії проти України, підтримка України в мужньому опорі російському агресору, висловлення солідарності з українським народом, хвилина мовчання за всіх загиблих цивільних і військових під час агресії проти України, почуття та сльози під час виконання Гімну України, «Слава Україні» – «Героям «слава», прапори футбольних команд, прапори України та Хорватії та вигуки «Зупинимо війну в Україні»!

Нагадаємо, наступний поєдинок у рамках благодійного турне, що проходить під гаслом «Match for Peace! Stop the War!» («Матч за Мир! Зупинимо Війну!»), київське «Динамо» проведе 4 травня, на стадіоні «Санкт-Якоб» у швейцарському Базелі проти однойменної місцевої команди.

Метою проведення благодійних матчів «Динамо» є – інформування міжнародної спільноти про жахливу війну в Україні та збір коштів для підтримки українців, які постраждали від російської воєнної агресії. Усі кошти, отримані в якості пожертвувань та донати до й під час матчів, направляються на офіційні рахунки в НБУ Міністерства соціальної політики України для вирішення найбільших гуманітарних проблем, що виникли через повномасштабну війну рф в Україні.

Схожі публікації

Залишити коментар