Спортсменам авторитарних Росії та Білорусі заборонили брати участь у церемонії відкриття Олімпіади-2024, яка відбудеться на річці Сена

від Стожари

Athletes from authoritarian Russia and Belarus were banned from participating in the opening ceremony of the 2024 Olympics, which will be held on the Seine River

Недопуск спортсменів з варварської Росії та Білорусі до Олімпіади-2024 (Париж, Франція) стане чітким сигналом про те, що світ не сприймає порушення міжнародного права та згуртований у своїй підтримці України. Олімпіада – це не лише змагання, а й символ єднання та миру. Допуск спортсменів з Росії та Білорусі, які представляють режими, що розв’язали жорстоку війну, розколює олімпійську спільноту та підриває цінності, на яких ґрунтується Олімпійський рух.

Важливо підкреслити, що мова не йде про дискримінацію спортсменів. Йдеться про неприпустимість використання спорту для легітимізації злочинних режимів та пропаганди їхніх ідей.

Мер Парижа Анн Ідальго заявила, що російським і білоруським спортсменам «не будуть раді» на Олімпійських іграх, які цього року відбудуться у французькій столиці. А. Ідальго цитує «Європейська правда» з посиланям на AFP.

«Я хочу сказати російським і білоруським спортсменам, що їм не раді в Парижі», – сказала Анн Ідальго. Мер також висловила підтримку українським спортсменам і всьому українському народу. Свої коментарі Ідальго зробила під час поїздки до Києва у березні 2024, де вона відвідала тренувальний центр для українських спортсменів.

Російські спортсмени можуть брати участь в Олімпійських іграх в Парижі, які триватимуть з 26 липня по 11 серпня, але тільки в нейтральному статусі. Крім того, Росії та Білорусі заборонили брати участь у церемонії відкриття, яка відбудеться на річці Сена в самому центрі міста.

Схожі публікації

Залишити коментар