14-річний гонщик з України очолив міжнародний рейтинг картингістів та змагатиметься за титул Чемпіона Європи 2023

Український 14-річний гонщик Олександр Бондарев зайняв перше місце у міжнародному офіційному рейтингу спортсменів з картингу – FIA International Karting Ranking (IKR).

Про це повідомили на сайті Автомобільної федерації України (АФУ).

Зазначається, що Олександр Бондарев здобув подіум на третьому етапі міжнародної серії «Champions of the Future» у Кремоні, що значно вплинуло на результат рейтингу FIA IKR.

Українець зайняв перше місце не тільки у своїй категорії «OK Junior», а й серед усіх 12 категорій.

Наразі він готується до фінальної і головної боротьби за титул Чемпіона Європи 2023, яка відбудеться наприкінці липня.

В АФУ додали, що Бондарев лідирує у Чемпіонаті і значно випереджає конкурентів по очках після подіуму в Іспанії та двох перемог у Чехії та Данії.

Варто зазначити, Олександр Бондарев – український картингіст, який виступає у категорії «OK Junior» у складі професійної картингової команди Kart Republic. Він почав професійно займатися картингом ще з п’яти років, а у сім вже був наймолодшим Чемпіоном України з картингу.

У березні 2022 року Олександр став володарем престижного титулу Чемпіона серії WSK Super Master Series, а в кінці квітня на піку своєї карʼєри він потрапив у тяжку аварію і пів року проходив лікування з 10-ма операціями та реабілітацію. Однак, вже під кінець сезону пілот повернувся на подіум.

Схожі публікації

Залишити коментар