Український картингіст вперше в історії візьме участь у церемонії нагородження призерів світових чемпіонатів FIA разом із грандами Формули 1

від Кравців Ігор

Український гонщик Олександр Бондарев виборов третє місце у Чемпіонаті FIA karting Academy Trophy. Перегони, які ще називають Олімпіадою для молодих гонщиків, проходили у три етапи. Під час них молоді пілоти віком 12-14 років із 44-х країн світу змагалися за звання найкращого. Усе залежало тільки від майстерності учасників, адже техніка у всіх була абсолютно однаковою.

На останньому етапі у Швеції Олександр добре провів кваліфікацію, отримавши 5-ту позицію у своїй групі та 9-ту в загальній. У трьох Хітах він стартував 5-м і неодмінно фінішував на другій позиції. Ці чудові результати дали йому змогу стартувати у Фіналі 3-м.

Першу частину перегонів Олександр тримався у лідерах, але на передостанньому колі суперник вибив його з траси. Хоч опонента і дискваліфікували, але це не поверне можливості позмагатися за чемпіонство.

Утім, за підсумками усіх трьох етапів наш 12-річний український пілот посів загальне 3 місце і поїде в грудні до Парижу на офіційну церемонію Міжнародної автомобільної федерації FIA разом з пілотами F1 та переможцями інших офіційних перегонів світового значення.

Сайт української діаспори “Стожари” вітає Олександра та його команду з цим неабияким досягненням і бажає нових перемог!

Схожі публікації

Залишити коментар