Україна підтвердила участь в Іграх ХХХІІІ Олімпіади 2024 року в м. Париж та назвала своє гасло

від Стожари

Участь України в Олімпіаді-2024 (Париж, Франція) стане потужним символом стійкості та мужності українського народу в умовах війни. Спортсмени, які представлятимуть Україну на Олімпійських іграх, продемонструють світові, що навіть у найважчі часи країна залишається відданою ідеалам спорту та олімпійським цінностям. Це покаже, що терористична агресія Росії не зможе зламати дух та національну ідентичність України.

Участь України в Олімпіаді буде нагадуванням про важливість дотримання олімпійських принципів, таких як мир, дружба та взаєморозуміння між народами. Агресія людиноненависницької Росії порушує ці принципи, і участь України стане протестом проти військової агресії та підтримкою ідеалів Олімпійських ігор. Це також приверне увагу міжнародної спільноти до необхідності захисту мирних країн від агресорів.

Очільник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний та президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт провели неформальну зустріч з представниками українських та іноземних медіа, на якій оголосили, що Україна їде на Олімпіаду. Зустріч відбулася у форматі off the record. На зустрічі обговорили подробиці участі України в літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, повідомляє сайт Міністерства молоді та спорту України.

Україна підтвердила участь в Іграх ХХХІІІ Олімпіади 2024 року в м. Париж та назвала своє гасло

Зазначені ігри мають особливе значення для України, адже це можливість показати світові нашу волю та силу духу. Гасло України на Олімпійських іграх: «The Will to Win» [«Воля до перемоги»]. Цього разу для України Олімпіада — це в першу чергу великий екран до світу. Ми маємо нагадати, що Україна є, бореться і здатна перемагати. Cам факт, що у Парижі виступають під українським прапором є великим проявом сили волі.

З початку повномасштабного вторгнення росії загинули понад 450 українських спортсменів, серед яких і чемпіони світу. Російські окупанти знищили або пошкодили понад 500 спортивних об’єктів, серед яких 15 баз олімпійської підготовки. Попри це, українські спортсмени продовжують тренуватися та виборювати ліцензії на Олімпійські ігри. «Наші спортсмени — це герої, які тренуються в умовах окупації, під обстрілами, часто втрачаючи близьких. Їхня мужність і воля до перемоги заслуговують на найбільшу повагу і підтримку», — сказали на зустрічі.

Схожі публікації

Залишити коментар