Міністр оборони Франції підтвердив, що Україні передадуть зенітні ракети Aster та сотні бронемашин

Франція готує новий пакет військової допомоги для України. До нього увійдуть сотні одиниць бронетехніки, ракети Aster та боєприпаси з дистанційним управлінням.

Про цеу неділю, 31 березня, в інтерв’ю французькій газеті La Tribune повідомив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню.

За словами міністра оборони, пакет військової допомоги включатиме «сотні одиниць» броньованої техніки, яка вже була в експлуатації.  Однак, пан Лекорню не уточнив якої саме.

Вірогідно, йдеться про броньовані бойові машини AMX-10RC та VAB.

Цю техніку Франція списує в межах переозброєння сучаснішими зразками. Водночас французький міністр заявив, що Франція готується надати Україні також й зенітні ракети Aster.

«Ця стара техніка, яка ще придатна до експлуатації, зможе принести безпосередню користь Україні в значних кількостях. Йдеться про сотні у 2024 році й на початку 2025 року», – зазначив Себастьєн Лекорню.

Зенітні ракети Aster 30 допоможуть посилити українську ППО. Вони підходять для систем протиповітряної оборони SAMP/T, які, за словами Лекорню, «є аналогом системи Patriot».

Крім того, міністр оборони Франції повідомив, що країна розробляє також боєприпаси з дистанційним управлінням, які планує передати Україні. За його словами, Франція може доставити такі снаряди вже влітку 2024 року.

Як повідомлялося, висловлювання французького президента Еммануеля Макрона і повідомлення про дискусії у Парижі дають підстави вважати, що Франція зараз більш схильна підтримувати членство України в НАТО ніж раніше.

Схожі публікації

Залишити коментар