Бразилія визнала Голодомор геноцидом українського народу

від svit_admus

Федеральний сенат Бразилії на сесії 26 квітня одноголосно визнав Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу та встановив четверту суботу місяця листопада днем ​​пам’яті.

Разом з тим, голова Сенату Родріго Пачеко засудив військове вторгнення Росії до України. Він наголосив, що для нього і для всього світу це сумна ситуація, яка має бути засуджена без умовчання чи двозначності.

"Ми з самого початку засуджуємо це вторгнення, ми засуджуємо цю війну і рішуче відкидаємо її, і ми солідарні з українським народом. У межах наших можливостей, як Федеральний Сенат та Національний конгрес, ми будемо на боці українського народу», – підкреслив він.

Проєкт закону ( PL) 423/2022, автором якого є сенатор Альваро Діас, був ініційований Українсько-бразильською центральною репрезентацією.

“Це момент солідарності з Україною та її народом… Це крик обурення перед обличчям насильства, неповаги до прав людини, кричущої нечутливості, яка вчиняє злочини проти людства”, – сказав Альваро Діас.

Нагадаємо, у січні 2019 року, віце-мер бразильського міста Марінга, передав документ про визнання Голодомору геноцидом українського народу. А у жовтні 2021 року мер міста Прудентополіс, що в штаті Парана, увів у дію історичне рішення муніципалітету, згідно з яким українська мова стала офіційною на рівні з португальською у межах території Прудентополіса.

Схожі публікації

Залишити коментар