Німеччина оголосила про поставки Україні “Гепардів”

від svit_admus

Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт повідомила про постачання Україні САУ Gepard. Про військову допомогу вона повідомила під час зустрічі військових відомств країн-партнерів, присвяченої допомозі Україні, яка проходить на авіабазі Рамштайн на заході Німеччини.

Як зазначається, зенітні самохідні установоки Gepard можуть бути задіяні для ураження наземних та повітряних цілей у взаємодії з іншими видами військової техніки. Вони призначені для прикриття сухопутних військ, знищення повітряних цілей на похилих дальностях від 100 м до 4 км і на висотах до 3 км, що летять зі швидкістю до 350-400 м/с, а також наземних (надводних) цілей на дальності до 4500 м. Базуються на шасі, подібному до шасі танка Leopard, але корпус має тоншу броню. Оснащені двома 35-мм гарматами скорострільністю 550 пострілів за хвилину, кулеметом 7,62-мм MG-3 та двома радарами. Боєкомплект – 310 унітарних снарядів, зокрема 20 бронебійних підкаліберних.

Нагадаємо, німецька збройова компанія KraussMaffei Wegmann (KMW) ще в лютому 2022 року оголосила, що вони мають близько 50 “Гепардів” на складах, які можна було б передати Україні після невеликого ремонту.

Схожі публікації