Франція має розслідувати військові злочини Росії в Україні, зокрема геноцид українців, – член французького Сенату

від svit_admus
Франція має скористатися своїм правом та розслідувати військові злочини Росії в Україні, зокрема геноцид українців, на національному рівні.

Про це заявила член Сенату Франції, представник групи “Зелених” Мелані Фогель.

Мелані Фогель
"Я підтримую ідею того, що Франція має скористатися своїм правом судити військові злочини російського режиму в Україні на національному рівні у Франції, на підставі нашого французького законодавства", - заявила політик.
"Якщо те, що зроблено росіянами в Україні, ми кваліфікуємо як геноцид, то я підтримую і розгляд справ про геноцид українців на національному рівні", — підсумувала Мелані Фогель.

Раніше зі схожою заявою виступили в парламенті Литви. Віце-спікер Сейму Литовської Республіки Паулюс Саударгас заявив, що геноцид українців з боку Росії є міжнародним злочином, який має бути розслідуваний на національному рівні в Литві, ґрунтуючись та керуючись національним литовським законодавством.

Крім того, парламент Естонії одноголосно ухвалив заяву, якою визнає дії російських збройних сил та військово-політичного керівництва геноцидом проти українського народу. 

Парламентарі Естонії також закликав парламенти інших країн та міжнародні організації, визнати та засудити російський геноцид українського народу, сприяти розслідуванню російських злочинів та судовому переслідуванню винних, посилити санкції проти росії (включаючи імпорт енергоносіїв) та негайно збільшити військову та гуманітарну допомогу Україні.

Разом з тим, голова комітету із закордонних справ Парламенту Естонії Марко Міхельсон заявив, що Генеральна прокуратура Естонії вже займається розслідуванням військових злочинів Росії в Україні.

Це не війна армій чи військових, це вбивство людей, геноцид українського народу. Але сам народ, хоч би як його намагалися придушити, стає сильнішим. Українці виграють цю війну, бо мають дух борців“, – заявили члени Конгресу США відвідавши житловий будинок в Одесі, який зруйнувала російська ракета.


Схожі публікації

Залишити коментар