Оновлено режим в’їзду громадян України до ФРН

від Стожари

З 10 жовтня для подорожуючих з України незалежно від цілі перебування (відвідування або туризм) в’їзд до ФРН можливий лише осібам, які отримали повний курс вакцинації.

Про це йдеться у повідомленні Генерального консульства України в Мюнхені.

“Звертаємо Вашу увагу на те, що з 10.10.2021 р. 00:00 для подорожуючих з України незалежно від цілі перебування (відвідування або туризм) в’їзд можливий лише для осіб, які отримали повний курс вакцинації. Щеплення має виконуватися однією з вакцин, зазначених на сайті Інституту ім. Пауля Ерліха. Вакцинація останньою необхідною дозою має бути здійснена мінімум за 14 днів до в’їзду”, – йдеться у повідомленні.

При цьому дозволено в’їзд для невакцинованих громадян, які проживають у Німеччині або мають поважні важливі причини для в’їзду. Подорожуючі, які протягом 10 днів до в’їзду до Німеччини перебували в зоні підвищеного ризику або в зоні з різними штамами коронавірусу, повинні перед прибуттям до Німеччини зареєструватися на сайті: www.einreiseanmeldung.de та мати при собі підтвердження реєстрації при в’їзді.

У разі в’їзду з регіонів з варіантами вірусів потрібно надати результати проходження тесту. В такому разі документ про одужання або вакцинацію буде недостатнім, і слід надати результати тесту, зроблені максимум за 24 години у разі швидкого тесту на антигени або максимум за 72 години у разі тесту ПЛР. Нагадуємо, що епідемічні обмеження ніяк не впливають на загальні умови перетину кордону, зокрема, наявність біометричного паспорта, документального підтвердження мети поїздки та джерел її фінансування, квитка у зворотному напрямі, тощо. В будь-якому разі остаточне рішення про перетин кордону приймає офіцер федеральної поліції на паспортному контролі за результатами перевірки документів та співбесіди з громадянином.

Громадяни, які в’їжджають до Німеччини із зон ризику, у Баварії та Баден-Вюрттемберзі підлягають 10-денному карантину.   

Наразі Україна входить до зони підвищеного ризику. 

У разі вїзду до ФРН із зони ризику перед початком подорожі необхідно здійснити електронну реєстрацію на сайті https://www.einreiseanmeldung.de/ 

Схожі публікації

Залишити коментар