Вперше в Україні відбувся фестиваль «Ethno Fest ЄДНАННЯ», що об’єднав українські культурні проєкти: «Батьківська Хата.Homestead», «Від Лялі до Кралі» та фотовиставку «Єднання»

від Стожари

Вперше в Україні, в Артпросторі «Дерево життя» в Аутлет Мануфактура з нагоди 30-річчя незалежності України відбувся Етно-Фест «Єднання», який об’єднав українські культурні проєкти: україно-американський проєкт «Батьківська Хата.Homestead», фотопроект «Від Лялі до Кралі» та фотовиставку «Єднання».

Проєкт «Батьківська Хата.Homestead» створений в першу чергу для дітей.

“Наш проєкт це не тільки візуальний контент, це набагато більше і глибше! Через призму фотографії ми дуже легко, цікаво і інтерактивно доносимо до наших дітей інформацію про те, хто вони, звідки вони, звідки походить їхнє коріння!”, – зазначає авторка проєкту Олена Браво.

За її словами, проєкт «Батьківська Хата.Homestead» демонструє фотоісторії моделей, вдягнутих у правильно зібраний стрій кінця ХІХ – початку ХХ століття, відзнятих на тлі хати відповідної території. Проєкт покликаний донести до українців світу красу нашої культури та традицій, яскравий колорит українського села, особливості побуту, будови хат та ремесел наших прадідів.

Під час фестивалю відбувся показ партнерський проєкт «Від Лялі до Кралі», що присвячений виготовленню традиційних, стилізованих дівочих і весільних вінків за тими технологіями, які використовували наші прабабусі 100 років тому.

Фотопроєкт «Від Лялі до Кралі» покликаний показати красу традиційних реплік.

Фестиваль зібрав сотні гостей не тільки зі всієї України, а й інших країн. Гості фестивалю мали можливість придбати прикраси, аутентичні аксесуари, книги, посуд, колекційні наряди. У рамках фестивалю також відбулися майстер-класи народних майстрів, показ як сучасного так і автентичного українського вбрання.

На фотовиставці в рамках цього фестивалю можна було побачити роботи фотографів: Світлани Задоровської (Україна) та Оленки Браво (USA). Куратор фотоекспозиції: Valery Leshchynsky (Україна) Спеціальній гість – пані Катерина Ющенко (Україна).

Партнери фестивалю: Національна спілка фотохудожників України, Американська громадська організація “Ukrainian San Antonio”, Арт-об’єднання «Kyivphotos-Hall 2012», Арт-простір “Дерево життя” , Мануфактура Аутлет, Діаспорівський культурно-освітній проєкт “Батьківська Хата. Homestead”; Культурно-освітній проєкт Фотопроект “Від лялі до кралі”; ГО “Всесвітній День Вишиванки”; ГО “Геополітичний альянс жінок”.

Нагадаємо, фотовиставка діє до 25 жовтня 2021 за адресою Обухівське шосе-2, буд. 2, с. Ходосівка, Київська область. Аутлет-містечко “Мануфактура”. Вхід вільний – на умовах дотримання карантинних заходів!

Схожі публікації

Залишити коментар