Футбольний турнір “Кубок 30-річчя Незалежності України” пройшов у польському місті Люблін

від Стожари

Цьогоріч у Любліні 11-12 вересня на стадіоні Арена Люблін відбулася одна із найбільш цікавих і очікуваних подій осені – Кубок 30-річчя Незалежності України.

Участь у турнірі брали любительскі та професійні команди з різних міст Польщі.

Метою турніру була інтеграція українців, які проживають у Любліні, налагодження контактів і співпраці, популяризація футболу. Залучення до участі у турнірі команд різної підготовки стало нагодою переконати людей в тому, що сьогодні всі можуть грати у футбол. Навіть ті, хто більшість свого часу проводить перед комп’ютерами, можуть знайти можливість і вийти на футбольне поле. 

Організаторами події виступили Сергій Павловський та Руслан Пісоцький, які вже багато років активно діють у Любліні у різних сферах.  

Почесний патронат над Кубком надав Президент Міста Люблін Кшиштоф Жук, Амбасада України в Польщі та Генеральне Консульство України в Любліні. 

Партнером події була Фундація Духовної Культури Пограниччя. 

Спонсори події: 11teamsports, WSEI Lublin, Lithuanian-Polish-Ukrainian Brigade, Irena Szostak-Kowalczyk, Agencja Pracy Top-Staff , EuroSupport, Perła, Just be happy, inPLGROUP, BROSO, Agencja pracy “VA System”

Напередодні турніру, в п’ятницю, у конференц-залі Арени Люблін, відбулася зустріч з представниками команд, партнерами та спонсорами. Після представлення відбулося офіційне жеребкування і команди дізналися з ким уже наступного дня розпочнуть гру.

Вже у суботу, після урочистого відкриття за участі Генерального Консула України в Любліні відбулися перші матчі, які стали перепусткою до подальшої боротьби за кубок.

Після суботніх матчів відбувся інтеграційний вечір для всіх учасників турніру та гостей. Була нагода послухати українських пісень, спільно поспівати та ближче пізнати одне одного.

У неділю відбувся основні матчі, фінал та нагородження переможців.

В матчі за 3 місце зустрілися команди з Кракова FC TITAR та Любліна LitPolUkrBrig (Литовсько-польсько-українська військова бригада). Військові з перших хвилин матчу взяли ініціативу на себе і швидко забили 2 м’ячі, та гостям з Кракова все-таки вдалося зрівняти рахунок на останніх хвилинах гри.

В серії пенальті краків’яни були точнішими, що дозволило їм виграти матч.

У фіналі зустрілися команди з Любліна PULS та гості з Варшави FC IMPULS UA.

Після видовищної нічиєї 0:0 у серії пенальті перемогла команда з Варшави.

Результат турніру:

1 місце – Impuls FC (Варшава).

2 місце – PULS (Люблін).

3 місце – FC TITAR (Краків).

4 місце – LitPolUkrBrig (Lublin).

Організатори заходу висловлюють вдячність усім учасникам, добродіям, партнерам, спонсорам та волонтерам!

Автор: Оксана Басараба

Схожі публікації

Залишити коментар