Українців всього світу закликають до спільного вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру

від Стожари

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає всіх вшанувати пам’ять невинних загиблих під час спільного міжконфесійного молебню за душі жертв Бабиного Яру.

Про це йдеться у повідомленні СКУ.

У 2021 році Україна та світ вшановує пам’ять десятків тисяч жертв Бабиного Яру, наближаються 80 роковини тих трагічних подій.

29 та 30 вересня 1941 року понад 34 тисячі киян були зібрані в Бабиному Яру та вбиті лише за те, що вони євреї. Всього впродовж 1941-1943 років окупації Києва в яру та місцевості навколо нього гітлерівський режим позбавив життя близько 100 тисяч євреїв, українців, ромів та людей інших національностей.

Вже після війни радянський тоталітарний режим десятиріччями намагався приховати або спотворити правдиву історію про вбитих, зруйнувати сам яр та навколишні кладовища, проте пам’ять жива.

“29 вересня о 20:00 спільно з Українським інститутом національної пам’яті, Національним історико-меморіальним заповідником «БАБИН ЯР» та Інститутом історії України НАН України закликаємо всіх вшанувати пам’ять невинних загиблих під час спільного міжконфесійного молебню за душі жертв”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ініціатива реалізовується за підтримки Світового Конґресу Українців. Трансляція відбудеться на сторінці СКУ у фейсбук.

“В Києві 29 та 30 вересня закликаємо прийти та вшанувати пам’ять невинних. У ці дні, з 10:00 до 19:00, кожен охочий зможе у спеціально організованих місцях покласти символічні камінці та лампадки до різних пам’ятників”, – йдеться у дописі.

Схожі публікації

Залишити коментар