У Львові презентують навчальний посібник української мови для діяспори

від Стожари

З нагоди Міжнародного дня рідної мови, Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК) запрошує на презентацію навчального посібника (абетка) «Мої друзі» з української мови як іноземної для дітей 4-6 років за кордоном (автор Галина Бойко).

«Навчальний посібник «Мої друзі» було створено на запит педагогів українських освітніх закладів із багатьох країн світу, які взяли участь у Міжнародних форумах українознавчих суботніх та недільних шкіл (2018, 2022 рр.), які організував МІОК. Освітяни констатували гостру нестачу дидактичних матеріалів для дошкільних закладів і початкової школи, що вимагало невідкладного розв’язання», – наголосила пані Ірина Ключковська директорка МІОКу.

Що ж таке «Мої друзі»?

  • Це цікава пригода у країні української абетки, пісень, віршів, казок та мультфільмів, де кожна дитина зуміє відкрити для себе захопливий світ літер, звуків та нових слів.
  • Це привід навчитися грати у нові ігри, розгадувати цікаві лабіринти та загадки.
  • Це чудова нагода відкрити щось нове і невідоме про Україну, краще пізнати та полюбити її.

Крім того, учасники презентації матимуть змогу поспілкуватися з авторським колективом. Міоківці розкажуть про посібник від зародження ідеї до практичної реалізації, а також про специфіку роботи з текстами та вправами.

Комплекс «Мої друзі» по особливому доповнив колекцію написаних у МІОКу підручників «Спіймай Сковороду», «Образки з Лесиного життя» (до 200-ліття Лесі Українки), «Ключ до України: міста і люди» та «Мандрівка Україною».

До зустрічі запрошуємо педагогів, батьків, вчителів, вихователів та усіх, хто прагне навчати, розвивати та надихати дітей до вивчення української мови у різних куточках світу.

Де? Національний університет «Львівська політехніка», Зал Захарієвича (ауд. 214), головний корпус (м. Львів, вул. С. Бандери, 12).

Коли? 21 лютого 2024 року. Початок о 15:00 год.

Організатори:

Львівська обласна військова адміністрація (ЛОВА). Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК).

Проєкт реалізований відповідно до розпорядження начальника обласної військової адміністрації від 22 лютого 2023 року № 78/0/5-23ВА «Про затвердження Комплексної програми посилення державотворчої й консолідаційної ролі української мови у Львівській області на 2023-2026 роки».

Формат – змішаний.

Реєстрація на подію в ZOOM

Схожі публікації

Залишити коментар