Світовий конгрес українців і Благодійний фонд Сергія Притули проведуть у Торонто захід для збору коштів на розмінування в Україні

від Стожари

Світовий конгрес українців (СКУ) і Благодійний фонд Сергія Притули у рамках благодійного туру Північною Америкою «Непереможні, коли об’єднані – Invincible When United» проведуть першу зустріч у канадському Торонто 11 лютого.

Про це йдеться на сайті СКУ.

Мета зустрічі – зібрати кошти для закупівлі та постачання броньованих автомобілів для безпечного гуманітарного розмінування Херсонської області. Чимало містечок та сіл Херсонщини через війну залишилися без електрики, газу та води. Саме тому потреба провести оцінку наявності мін та провести розмінування – критично висока.

Зустріч з українцями та друзями України в Торонто відбудеться у форматі бесіди за участю президента СКУ Павла Ґрода та Сергія Притули. Учасники події зможуть побачити коротку відеопрезентацію, а також долучитися до сесії питань та відповідей. Обговорення стосуватимуться волонтерського руху, підтримки Збройних Сил України та поточної ситуації на фронті.

На сьогодні українські розміновувачі вже виявили та знешкодили майже 150 тисяч мін і вибухових речовин. Для продовження розмінування необхідні броньовані машини, зокрема Land Rover Snatch, які виготовляються у Великій Британії та коштують приблизно 55 000 доларів США / 75 000 канадських доларів за машину“, – повідомили в СКУ.

Загалом під час благодійного туру Північною Америкою відбудуться шість заходів. Перший – 11 лютого в Торонто, другий 12 лютого – в Оттаві, 14 лютого – в Монреалі, 15 лютого – в Нью-Йорку, 16 лютого – у Філадельфії, і 18 лютого – в Чикаго. Придбати квитки на всі події можна за посиланням

Нагадаємо, СКУ започаткував до 24 лютого хвилю громадських акцій і всесвітню адвокаційну кампанію StandWithUkraine, мета якої – привернути увагу до російсько-української війни та підсилити підтримку як громадського суспільства, так і урядів світу. 

Схожі публікації

Залишити коментар