Туреччина вводить жорсткіші умови в’їзду для туристів

від Стожари

З 15 березня, туристам для того, щоб потрапити в Туреччину, потрібно за 72 години перед приїздом до країни заповнити обов’язкову електронну анкету.

Як зазначено на сайті турецького Міністерства охорони здоров’я, інформація в анкеті потрібна для того, щоб влада змогла оперативно зв’язатися з туристом, який захворів на COVID-19 під час відпочинку.

Наявність заповненої анкети перевірятимуть прикордонники. У разі, якщо її не буде або інформація не відповідатиме дійсності, людині (крім громадян Туреччини або людей з посвідкою на проживання) можуть відмовити у в’їзді.

При цьому для транзитних рейсів зберігається вимога щодо заповнення паперової анкети на борту літака.

В анкеті потрібно зазначити паспортні та контактні дані, національність, стать і тип виїзду (морський, авіа тощо).

“На основі заповненої інформації буде автоматично створений індивідуальний код HES, завдяки якому з вами зв’яжуться, якщо у вас або у людей, з якими ви спілкуєтеся під час подорожі, виявляться контакти з хворими COVID-19”, — інформує МОЗ країни.

З 28 грудня Туреччина також почала вимагати від українців негативний ПЛР-тест перед в’їздом до країни, який слід зробити протягом 72 годин до вильоту.

Нещодавно цю вимогу продовжили до 26 травня. Чи послаблять вимоги для туристів з наближенням високого літнього сезону, ще невідомо.

Туреччина у 2020-2021 році – один з найпопулярніших напрямків для українських туристів, оскільки це одна з небагатьох країн, яка залишалася відкритою для українців попри пандемію.

Схожі публікації

Залишити коментар