СУМ передала подарунки дітям бійців ЗСУ, що боронять Україну на Донбасі

Українці з Канади, Австралії, Сполучених Штатів Америки, Іспанії, Португалії та Великої Британії, об’єднані в лавах Спілки української молоді (СУМ), зібрали й передали подарунки для дітей в Україні, батьки яких виконують бойові завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Про це повідомляє АрміяInform.

Подарунки в рамках акції «Теплом зігріємо серця» роздали адресатам у Будинку культури смт Тарутине на Одещині. Також учасників заходу своїм концертним виступом привітали музиканти гурту «Друже Музико».

“Передусім такі подарунки ми передаємо дітям, батьки яких загинули на Сході країни, обороняючи незалежність і територіальну цілісність нашої держави, дітям з особливими потребами, чиї батьки перебувають у районі ООС. Відповідно до опрацьованих списків подарунки отримали 30 дітей, — розповіла координатор акції Ольга Ліміщук.

Загалом молодь з діаспори надіслала в Україну понад 1300 пакунків. Раніше подарунки вже роздавали в областях, де діють місцеві організації СУМ в Україні, зокрема в Калуші, Львові, Тернополі, Хмельницьку, Сквирі, Одесі, Дніпрі, Кагарлику, Краматорську та Стрию.

На думку сумівців, окрім практичного, ця акція має й велике моральне значення, адже засвідчує єдність українців світу, незалежно від місця їхнього проживання чи віку.

Варто зазначити, що акцію «Теплом зігріємо серця» члени СУМ проводять усьоме. Торішня охопила понад 2500 дітей з родин вимушено переселених осіб, які через воєнні дії на Сході змушені були покинути свої домівки, та дітей військовослужбовців. Загалом за шість років проведення акції понад 12 500 дітей отримали свої подарунки.

Опіка СУМ над дітьми українських військових не обмежується лише проведенням цієї доброчинної акції. Крім неї, для дітей наших воїнів організовують щорічні літні благодійні табори в Україні, а також за її межами.

Як повідомлялося, відзначення 75-ліття СУМ в Діаспорі відбудеться на державному рівні.

Схожі публікації

Залишити коментар