Відзначення 75-ліття СУМ в Діаспорі відбудеться на державному рівні

від Стожари

У 2021 році Спілка української молоді (СУМ) відзначатиме 75 років СУМ в діаспорі. Верховна Рада України внесла 75-ліття відновлення СУМ в Діаспорі до переліку дат і ювілеїв, які відзначатимуться цього року на державному рівні.

Відповідну Постанову прийнято в грудні 2020.

“Це важливе рішення свідчить про визнання Україною багаторічної праці багатьох поколінь сумівців, спрямованої на здобуття та утвердження Української Самостійної Соборної Держави”, – зазначили в СУМ.

У рамках відзначення цьогорічного ювілею на різних теренах відбуватиметься чимало заходів, присвячених цій події.

Голова Світової Управи Спілки української молоді Андрій Бігун у відеозверненні з нагоди початку відзначення 75-ої річниці СУМ в діаспорі зауважив, зокрема, що «у 1946 році відбулися події, унаслідок яких сьогодні ми і наші діти маємо нагоду бути складовою частиною Спілки української молоді».

Він повідомив, що за цей період відбулися 19 світових конґресів та 8 світових злетів СУМ, було розбудовано 17 осель і місць таборування СУМ у світі.

Як зауважив Бігун, сумівці посідали та продовжують відігравати провідні ролі у нашому суспільстві. Він нагадав, що серед вихованців СУМ – три президенти Світового конґресу українців, двоє українських міністрів, четверо висвячених єпископів та багато інших, про заслуги яких «можна написати томи».

Бігун закликав бути вірними заклику сумівського гімну: «Гордо несім нашу славу!».

Нагадаємо, Спілка української молоді (СУМ) — громадська організація, яка об’єднує українську молодь на добровільних засадах та виховує свідомих, чесних і працьовитих громадян, відданих українців-державників, що виробляють світогляд на національно-християнських традиціях та ідеалах, виплеканих українською нацією протягом століть.

Заснована 1925 року. Відновила свою діяльність у діаспорі після Другої світової війни, а згодом повернулася і до свого місця заснування в Україну.

Сьогодні СУМ — це багатотисячне членство, яке діє в Україні та українській діаспорі Австралії, Аргентини, Бельгії, Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, США тощо.

Організація працює для того, щоб молоді українці з різних країн могли спілкуватися між собою, допомагати одне одному в духовній, розумовій, соціальній, культурній, освітній і фізичній сферах, зростати в дусі патріотизму і любові до України.

Схожі публікації

Залишити коментар