У Лівані одна з головних газет опублікувала статтю присвячену Лесі Українці

Провідна ліванська арабомовна газета «Ан-Нагар» («День») опублікувала до 150-річного ювілею української письменниці, поетеси, перекладачки Лесі Українки статтю надзвичайного і повноважного посла України в Лівані Ігоря Осташа.

Про це дипломат повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Стаття має назву «Леся Українка й арабський світ». Матеріал вийшов як у друкованному виданні, так і електронному варіанті газети.

Варто зазначити, 25 лютого з нагоди 150-ї річниці з дня народження видатної української письменниці відбудеться онлайн-презентація виданої в Лівані арабомовної книги «Леся Українка. Прозові твори (1)».

У презентації візьмуть участь посол України в Лівані Ігор Осташ, українська письменниця Марина Гримич, голова громадської організації закордонних українців «Громада українців Лівану» Ірина Висота, перекладач книги та ліванський письменник Імадеддін Раеф, викладач української мови в Лівані Ірина Тимофіїва та її учні, українці Лівану, поціновувачі Лесиного слова.

Як повідомлялося, в Україні відбулася офіційна презентаця логотипу, бренд системи, шрифтів, кольорових та графічних рішень, що супроводжуватимуть весь ювілейний рік Лесі Українки.

Схожі публікації

Залишити коментар