Брендбук до 150-річчя з дня народження Лесі Українки: Модерність як фундамент айдентики

В Україні відбулася офіційна презентаця логотипу, бренд системи, шрифтів, кольорових та графічних рішень, що супроводжуватимуть весь ювілейний рік Лесі Українки.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики України.

У брендбуці зібрана деталізована інформація про дизайн-систему (побудова логотипу, безпечні зони, кобрендинг, типографіка тощо).

“Визначити — значить обмежити. А це останнє, що ми б хотіли зробити з Лесею Українкою. Тому єдиного логотипу немає: він є динамічним, а ювілейна айдентика базується на 150 його варіаціях”, – кажуть автори брендбуку.

Наразі, держава запрошує креативні індустрії, українських виробників, громадські та культурні кола активно використовувати айдентику «Леся Українка: 150 імен», зокрема для створення ексклюзивних та лімітованих продуктів, брендованих сервісів чи інших рішень.

Також кожний українець може застосувати запропоновані продукти у власних профілях в соціальних мережах та урізноманітнити особисті чи групові сторінки, включно з рамками у Фейсбук та оригінальними масками в Інстаграмі – стежте за оновленнями на офіційній сторінці.

За посиланням — абсолютно безкоштовно можна завантажити необхідні візуальні матеріали, щоб на базі них створити власні ілюстрації, проєкти та продукти.

Упродовж 2021 року відбудеться серія заходів з нагоди 150-річного ювілею Лесі Українки.

Зокрема, 25 лютого, у день народження Лесі Українки, відбудеться офіційне відкриття Масштабного мистецького проєкту «Леся Українка: 150 імен» в Українському домі (вул. Хрещатик, 2). Подію можна буде відвідати 25 лютого за запрошеннями, а з 26 лютого до 8 березня — вхід безкоштовний.

Як повідомлялося, до 150-річчя Лесі Українки пройде конкурс дитячої творчості серед учнів українських закордонних шкіл.

Схожі публікації

Залишити коментар