Французький співак присвятив Василю Сліпаку україномовну пісню “Місяць на небі”

від Стожари

Французький співак Поль Манондіз записав україномовну пісню “Місяць на небі”, яку він присвятив всесвітньо відомому українському оперному співаку і добровольцю Василю Сліпаку, якого вбили на Донбасі російські найманці у 2016 році.

Ця пісня у виконанні француза увійде до його другого україномовного альбому “Місія на небі”. За словами Поля, цей альбом буде присвячений “ангелам України – усім нашим героям, що ризикують життям за нашу свободу, які віддають своє життя за ідею незалежної держави – за територію, історію, мову для нових поколінь”.

“У назві платівки обіграно назву пісні “Місяць на небі”, як метафору щодо загиблих воїнів – ангелів, що, захищаючи Україну, ідуть на небеса… Цю пісню на однім з останніх відео співає, заряджаючи зброю, під звуки ворожої канонади, Герой України Василь Сліпак. “Міф”. Легенда. Оперний співак, що покинув блискучу кар’єру у Франції і за позовом серця рушив на схід, захищати Єдину і Неподільну свою Україну. Для альбому я відібрав найкрасивіші і найсимволічніші українські пісні, щоб показати, яка красива, змістовна українська музика і скільки у ній почуттів!” – говорить французький співак.

“Сьогодні мало б виповнитися 46 років Василю Сліпаку, відомому українському співаку, який полишив кращі оперні сцени Європи, щоб захистити свій рідний дім від російського агресора. До його дня народження французький співак з українською душею Поль Манондіз презентує переспів композиції “Місяць на небі”, яку ви усі могли чути, як співає “Міф” (позивний Сліпака на фронті – ред.) на одному з останніх відео на сході України… Саме цей шматочок звучить на самому початку пісні Поля. До мурашок!” – йдеться у описі на Facebook-сторінці спільноти MVUA.

Нагадаємо, у Києві відбудеться музичний діалог «Україна — Європа». Для участі в урочистостях до Києва прилітають праправнучка бельгійського музиканта Анрі В’єтана Агнес Бріоль В’єтан і відомий французький диригент Ніколя Краузе, який співпрацював і дружив із Василем Сліпаком.

Як ми повідомляли, Поль Манандіз родом з Бельгії та з франко-італійським корінням, одружившись з українкою Оленою перебрався до України, яка стала для нього новою Батьківщиною.

Поль народився в родині сицілійця Поля Манандіза і француженки Фаб’єнне. У віці 19 років він закінчить з відзнакою Золотий Приз Бeльгійську Королевську Консерваторію за основним фахом- вокал. 

В Парижі співак зустрівся з нашою тепер уже одвічною легендою, Василем Сліпаком, контртенором французької опери і українським героєм, якого ми втратили на Донбасі. Саме через творчість Сліпака Манандіз пізнав справжній український патріотизм, помножений на справжнє українське мистецтво. 

Схожі публікації

Залишити коментар