Ми допомагаємо ГУР: Мешканці Бордо щиро підтримали благодійний концерт ТНМК

Танок на майдані Конґо (ТНМК) – культовий український гурт, родоначальники та головні драйвери українського хіп-хопу, що також талановито реалізують себе у стилях репкор, рок та фанк.

З 9 січня 2024 року гурт ТНМК вирушив у благодійній євро тур на підтримку українського війська.

Зокрема, 28 січня музиканти (без перебільшення) ощасливили своєю присутністю Бордо. Концерт гурту у Salle de la Glaciere (Marignac) був організований завдяки місцевій асоціації українців La Maison Ukrainienne.

Зала була переповнена, було присутньо багато українських біженців. Деякі з відвідувачів, передаючи враження від цього концерту, зазначають, “це було найкраще, що трапилося зі мною з 24 лютого 2022-го”.

Цю спеціальну різдвяну програму «Теплий акустичний вертеп» Танок на майдані Конґо вперше представив 6 років тому. З роками це шоу змінювалося, набувало нових пісень й сенсів, та було представлене у десятках міст України та Європи. В ньому хіти гурту перемежовуються з авторськими скетчами, а всі учасники перетворюються на персонажів класичного українського вертепу.

Ідея програми належить Олегу Фаготу Михайлюті, який блискавично вживається з роль чорта. Як він каже, “несемо благу звістку…”

Усі вірші та лібрето до вистави написав Олександр Фоззі Сидоренко.

У цьому шоу учасники гурту наступним чином розподілили між собою ролі персонажів вертепу:

Зараз, після виступів у містах Словаччини, Угорщини, Австрії, Італії музиканти подорожують Францією, зокрема їхні концерти успішно збирають повні зали у Діжоні, Греноблі, Марселі, Тулузі, Бордо та Парижі. 

Вартість квитка на концерт – донат (тобто кожен сам визначає, яку суму він може виділити на підтримку ЗСУ та ГУР). Також учасники гурту пропонують відвідувачам цих благодійних концертів свій мерч – сувенірну продукцію, кепки, футболки, сумки з патріотичними написами.

Крім того, в фіналі концерту директор групи Святослав Румежак та Фоззі зазвичай влаштовують аукціон, на якому публіці пропонуються унікальні лоти. Серед яких, наприклад:

  • листівка підписана Кирилом Будановим,
  • відрізаний шматок дула ворожого танку, підбитого під Херсоном,
  • авторські акварелі Анни Старчик,
  • жовто-блакитні прапори і гітари з автографами артистів.

Зібрані кошти спрямовуються, зокрема, для “головного спонсору бавовни” Головного управління розвідки України та на військові аптечки воїнів ЗСУ (покращена комплектація підвищує вірогідність виживання поранених бійців на 30%). 

Варто зазначити, що й серед колективу ТНМК є професійні військовослужбовці. Соліст гурту Олег Фагот з перших днів війни став до лав батальйону “Реванш”. Бас-гітара, Костянтин Жуйков служить в Національній гвардії України, а гітарист Ярослав Верьовкін  –  в ЗСУ, як нещодавно писав про нього BigKyiv “з перших днів повномасштабного вторгнення на фронті. Навесні служив під Бахмутом”.

@cab1emen

Ярослав Верьовкін гітаріст ТНМК – війсковослужбовець сьогодні іспитав мою “Mara SF” і дав відвертий відгук по результатам роботи. Сам Ярослав має аппарат Скай Віпєр і знає що таке якість. Тож його відгук мені дуже цінний. Працює Ярослав на нулі і має бойовий досвід із боротьбою з пташками. #шукачпташок #ЗСУ #зсу #антидрон

♬ оригінальний звук – Cab1emen

Як повідомлялося раніше, Концерт гурту “Танок на майдані Конґо” (“ТНМК”) у Любляні (Словенія) скасували через російську пропаганду.

Схожі публікації

Залишити коментар