Француз з Україною в серці: Пісні Поля Манандіза вчать справжнього патріотизму

Співак Поль Манандіз родом з Бельгії та з франко-італійським корінням, одружившись з українкою Оленою перебрався до України, яка стала для нього новою Батьківщиною. Його україномовна творчість є взірцем справжнього патріотизму.

Поль народився в родині сицілійця Поля Манандіза і француженки Фаб’єнне. У віці 19 років він закінчить з відзнакою Золотий Приз Бeльгійську Королевську Консерваторію за основним фахом- вокал. 

В Парижі співак зустрівся з нашою тепер уже одвічною легендою, Василем Сліпаком, контртенором французької опери і українським героєм, якого ми втратили на Донбасі. Саме через творчість Сліпака Манандіз пізнав справжній український патріотизм, помножений на справжнє українське мистецтво. 

“У віці 30 років доля і феєрична історія його кохання приведуть його до України, котра стане його другою а потім і першою- батьківщиною.  За 4 роки він створить для себе і для нас- цілий світ, сповнений щирих і чистих почуттів- від кохання, щасливого або стурбованого, сповненого жалю і суму, до великої і глибокої любові до землі, країни, людей.  Болю за найкращих, що гинуть в доленосній для всієї Європи нашій війні проти імперської навали, за нашу власну свободу і незалежність. Відтворюючи французьку, італійську, англо-американську класику, він проводить для нас паралелі, долучаючись до класики української”, – розповідає у групі української діаспори на FB Олена Павловська.

Питання патріотизму та громадянської свідомості тісно пов’язані з людською культурою та совістю.

“З дитинства вивчаючи історії стародавнього світу, добре розуміючись на історії і сьогоденні Франції, він бачить і розуміє нашу країну так, як не розуміємо її ми, українці. Він любить її так, як люблять лише наші справжні патріоти. Він принципово не співає пісень російською мовою. Він співпрацює з волонтерами, дружить і з гордістю розповідає про таку дружбу – з найсерйознішими нашими захисниками”, – мовиться в пості присвяченому непересічному творцю. 

На початку березня 2017 року співак здивував українців відеокліпом на свою першу україномовну композицію «Небокрай» – вже за перші три тижні кліп переглянули майже 86 тисяч разів. Пізніше Поль вразив своїм проникливим виконанням популярної української пісні-романсу «Черемшина». Музикант наполегливо працював над дебютним україномовним альбомом «Мій рай», реліз якого відбувся у 2018 році.

Пісні ” Вирушали хлопці”, що він присвятив Василю Сліпаку, ” Лелеки”- захисникам країни, пісні ” Війна” – є взірцями патріотизму в творчості, патріотизму в душі, патріотизму – в любові, прикладу якого вчить всіх українців француз з Україною в серці- Paul Manandise.

“Так, я артист, я не солдат. Але не забувайте, що це також і культурна війна, і я захищаю країну як артист України. Я хочу розповісти всім, хочу кричати на весь світ про те, яка Україна прекрасна. Для мене патріотизм – це об’єднання нації. І я намагаюся як артист зробити все, що можу”, – зазначає Манондіз.

7 червня Полю Манандізу виповнилося 34, в свій день народження він оприлюднив офіційний аудіозапис своєї нової пісні українською мовою “Грішний я”.

Нагадаємо, 25 березня відзначалося 120-річчя від дня народження українського “золотого голосу” Івана Козловського

Схожі публікації

Залишити коментар