Пошта Іспанії випустила у світ марку на честь легендарного українського художника

від Стожари

На честь легендарного художника, єдиного  українського  представника у списку „100 геніїв сучасності” пошта в Іспанії видала марку. 

Про це повідомиляється на стрінці Івана Марчука у Facebook.

Гаряча новина: пошта Іспанії випустила у світ поштову марку. Автор фото Orest Antoshkiv

Опубліковано Ivan Marchuk Artist Субота, 12 грудня 2020 р.

Нагадаємо, до 80-річчя від дня народження Івана Марчука Укрпошта видала поштовий конверт і марку із зображенням картини «Скажи мені правду». 12 травня 2016 у присутності митця на Головпоштамті у Києві відбулося урочисте погашення марки.

Довідково. Марчук Іван Степанович, народився 12 травня 1936 року у селі Москалівка Лановецького району Тернопільської області. Український живописець, народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Шевченка. Почесний громадянин Тернополя і Києва, Канева. 2007 року потрапив до рейтингу 100 геніїв сучасності, який уклала британська газета Дейлі телеграф. Доробок митця налічує близько 5000 творів. Провів понад 150 персональних і близько 50 колективних виставок. 

Раніше Портал української діаспори “Стожари” повідомляв, що український живописець Іван Марчук, в умовах карантину, у київській майстерні написав нову картину.

Де б не жив Іван Марчук, у своїх гіперреалістичних полотнах він відтворював лише краєвиди рідної землі. Саме картини одного з 13-ти творчих циклів художника – «Пейзаж» – представлені в експозиції ретроспективної виставки «Земля моя – краса моя».

Схожі публікації

Залишити коментар