Українська громада у Португалії закликає підтримати створення музею Голодомору

Українську діаспору у країнах ЄС запрошують долучитися до важливої місії, зробивши свій внесок на платформі «Зерна правди» – для створення Музея Голодомору.

З відповідним закликом виступив Павло Садоха, віце-президент СКУ у Західній Європі.

“Живучи у розвинутих державах Європейського союзу, ми бачимо, як тут шанується національна пам’ять, як шанується кожна історична подія, що творила кожну з цих країн, кожен із цих народів. Ми бачимо, що повага до своєї історії, її знання, розуміння є важливою ознакою розвитку суспільства. Отже, і нам, українцям, що зробили свій європейський вибір, є важливо верифікувати своє національне ім’я, вміти пояснити собі й назовні, хто ми є і куди прямуємо”, – наголосив пан Садоха.

Однією з таких важливих сторінок нашої історії є питання визнання Голодомору 1932-1933 актом геноциду проти нас, українців.

Це важливо з багатьох причин:
– задля вшанування пам’яті мільйонів невинних жертв страшного терору;
– задля недопущення у майбутньому подібних злочинів проти людства.

Тяглість більшовицької агресії проти України та українського народу не лишилася на сторінках історії. Як зауважив пан Садоха, сучасна московська агресія проти України, інформаційна війна проти нас за кордоном – це все ж той порядок денний, яким керувалися очільники злочинного комуністичного режиму у 1932-1933 роках. Відтак створення потужного музейного комплексу – це ще й інформаційне, культурне та історичне щеплення проти нинішніх воєн для соборної та незалежної України.

“Станьмо адвокатами для власної держави у світі”, – закликає віце-президент СКУ у Західній Європі, – “проростивши зерна з іменами жертв, які промовляють до світу не з проханням помилувати, а зі своїм особистим свідченням про злочин задля справедливого вироку, який винесе увесь цивілізований світ!”.

Як повідомлялося раніше, книга «Пам’ять роду» розкаже 16 історій родин, які пережили Голодомор.

Схожі публікації

Залишити коментар