Туреччина успішно випробувала бойовий безпілотник з українським двигуном

У Туреччині пройшли вдалі випробування бойового безпілотника Akinci, який працює на двигуні, виробленому в Україні. 

Про це повідомив технічний директор турецької авіабудівельної компанії Baykar Сельджук Байрактар у Twitter.

Тестування безпілотника відбулися поблизу Стамбула – на аеродромі в Чорлу.

«Випробування продовжуються. Сьогодні вперше без управління з наземної станції було успішно здійснено повністю автономні зліт та посадку», – розповів технічний директор компанії.

Апарат максимальною вагою до 3,5 тонни може піднятися на висоту більше ніж 12 кілометрів і перебувати в повітрі до 5 годин.

“Ми провели тестування на ідентифікацію систем на середній висоті 20 тисяч футів. Пізніше зробили посадку на віддаленому аеродромі. Після неї БПЛА здійснив повторний зліт та повернувся до Чорлу”, – уточнив технічний директор компанії.

Управляти літаком можна за допомогою супутникових систем. Маса озброєння чи корисного навантаження сягає однієї тонни. Безпілотник повинен знищувати як наземні, так і повітряні цілі. Також апарат може розвивати швидкість у понад 900 кілометрів на годину. Це мають забезпечити доопрацьовані українські турбореактивні двигуни Al-25TLТ від запоріжського підприємства “Івченко-Прогрес”.

Ударний безпілотний винищувач – наступний перспективний проєкт для турецького підприємства Baykar. Напередодні був оперативно-стратегічний розвідувально-ударний безпілотник Akıncı, який 6 грудня 2019 року вперше піднявся в небо за допомогою українських двигунів АІ-450Т від запорізького підприємства.

Як повідомлялося, раніше українська компанія показала нову розробку для безпілотників – дронопорт

Схожі публікації

Залишити коментар