Український інститут Америки провів «Українські зустрічі 2020»

Український інститут Америки провів 26 вересня вебінар «Українські зустрічі 2020». Організаторами заходу виступили Український конгресовий комітет Америки (УККА), Український інститут Америки та Центр американсько-українських відносин (CUSUR).

Про це повідомляється на сторінці СКУ в Фейсбуці.

До заходу на тему: «Український досвід 1945-го – 75-річна ретроспектива» долучився також президент Світового конґресу українців (СКУ)  Павло Ґрод.

«Дякуємо Українському інституту Америки @UCCA та всім, хто долучився до цієї важливлої події, присвяченої історичній пам’яті. Дивіться онлайн дискусію», – промовив Павло Ґрод у своєму заключному слові.

У рамках вебінару було передбачено проведення сімох презентацій, згрупованих у три панельні сесії, повідомляється в програмі заходу.

Зазначається, що вебінар, зокрема, пропонує «по-новому поглянути на незліченні обставини/ситуації, в яких опинились українці під час переламного 1945 року – від нацистських концтаборів та різноманітних військових формувань, що діяли на початку заявленого періоду, до радянських трудових таборів та таборів переміщених осіб (Таборів Ді-Пі ) наприкінці цього періоду, з оглядом теми Західної України та Східної України, а також тогочасної діаспори».

Під час дискусії також планувалося заслухати експертизу щодо роботи щоквартальника «Ukrainian Quarterly», який розпочав свою роботу як провідний науковий англомовний журнал щодо українських відносин у 1945р.

Відео вебінару можна переглянути, воно оприлюднене на Фейсбук-сторінці Українського конгресового комітету Америки (УККА).

LIVESTREAM :The Ukrainian Experience in 1945 – A Retrospective

This was a livestream of the 2020 Ukrainian Historical Encounters Series event. The entire recording will be editted into invidual panel discussions and reposted in the coming days. Full program available here: http://ucca.org/wp-content/uploads/2020/03/75-Years-Retrospective-Full-Program-v3.pdf

Geplaatst door Ukrainian Congress Committee of America op Zaterdag 26 september 2020

Як повідомлялося, до ключових культурних закладів Нью-Йорку, що популяризують українські національні цінності, відноситься Український інститут Америки та Український музей.

Схожі публікації

Залишити коментар