За участі українців у Румунії відбувся VII Фестиваль етнічних спільнот

від Комарі Альберт

Багатонаціональне місто Тімішоара в Румунії вже давно стало справжнім центром національних спільнот країни. Цього року, а саме 20 вересня, відбувся вже VII Фестиваль етнічних спільнот в Тімішоарі. І відбувся він також і за участі українців Румунії.

Про це повідомляється на сторінці Союзу українців Румунії (СУР) у Фейсбуці.

Як зазначається, СУР на фестивалі представили члени Тіміської філії Союзу українців Румунії, інструментально-вокальна формація «Банатські гуцули» (керівник Юра Глеба) і танцювальний гурт танцювальний гурт «Золоті друзі» (керівник Чіпріан Давід).

Тіміська філія СУР організувала також власний стенд, на якому були представлені книги, газети та журнали СУР, українські народні костюми, картини, віночки, традиційні українські страви.

Повідомляється, що фестиваль був організований мерією міста Тімішоара спільно з Консультативною радою з питань національних меншин м.Тімішоара у партнерстві з Тіміською філією Союзу українців Румунії та рядом об’єднань і громад інших національних спільнот країни.

Захід відбувся на Площі Свободи з дотриманням усіх рекомендацій влади щодо обмеження поширення коронавірусної епідемії і транслювався на сторінці мерії Тімішоари в Фейсбуці.

Метою заходу, як повідомляється, було вираження, збереження та розвиток культури й традицій етнічних спільнот Тімішоари, яке є багатокультурним містом і де етнічні спільноти живуть у мирі й злагоді, взаєморозумінні та повазі.

На фестивалі були присутні представники місцевої державної адміністрації, національних спільнот та мажоритарного румунського населення міста.

Як повідомлялося, фестиваль української пісні “Червона ружа трояка” вперше відбувся в Бухаресті.

Схожі публікації

Залишити коментар