Фестиваль української пісні “Червона ружа трояка” вперше відбувся в Бухаресті

від Комарі Альберт

У Бухаресті минулими вихідними відбувся перший фестиваль укранської пісні «Червона ружа трояка», організований Бухарестською філією Союзу українців Румунії.

Із вітальними словами до учасників фестивалю та гостей звернувся голова Бухарестської філії СУР Михайло Трайста, який зазначив, що головною метою фестивалю є популяризація української культури.

Перший заступник голови СУР Богдан Мойсей передав вітання проводу СУР та голови СУР Миколи Мирослава Петрецького, депутата Румунського Парламенту, висловивши своє сподівання, що фестиваль набуде більше обертів та ввійде в історію СУР на постійній основі.

Світлана Приходько, перший секретар Посольства України в Румунії, подякувала СУР за те, що зберігає та продовжує українські традиції і також побажала довгого життя фестивалю.

Шанувальники української культури насолоджувались чудовим виконанням вокального гурту, який діє при Сучавській філії СУР (керівник вчителька Зірка Янош), а також красою українських народних костюмів.

Фестиваль продовжився концертом Ніку Нікушора, який підкорив публіку своїм голосом та гітарою, виконуючи як старовинні румунські пісні, так і нові композиції. Потім прекрасно виступила актриса Магдалена Беческу, яка виконала пісні з румунського фольклору.

Організатори щиро подякували учасникам фестивалю “Червона ружа трояка» та вручили їм грамоти.

Як повідомлялося, шостий фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» ім.Володимира Шинкарука відбудеться в онлайн-форматі.

Схожі публікації

Залишити коментар