Ісламський культурний центр відтепер буде і в Чернівцях

від Комарі Альберт

Буковина як край і місто Чернівці зокрема завжди були космополітичними. Тут протягом століть мирно уживаються представники різних національностей і навіть віросповідань. І от 15 серпня у Чернівцях відбулося урочисте відкриття ісламського культурного центру “Буковина”!

“Відкриття подібного духовного центру є важливою подією у релігійному та культурному житті всього регіону. Це дозволить людям, незалежно від їх релігійних, етнічних чи культурних відмінностей, дізнатися про іслам, долучитися до освітніх, соціальних чи благодійних проектів та акцій, які реалізуються у форматі ІКЦ, розширити погляд на життя мусульманської громади України, мати можливість отримувати необхідну інформацію про іслам безпосередньо від її носіїв”, – прозвучало від організаторів під час відкриття.

Гості урочистості під час заходу мали можливість безпосередньо поспілкуватися із керівниками духовних центрів України – муфтієм Саідом Ісмагіловим та шейхом Сейроаном Аріфовим, релігійними, громадськими діячами, вченими і активістами ісламських центрів України.

Як повідомлялося, російська влада вирішила ліквідувати Сибірський центр української культури «Сiрий клин» в Омську.

Схожі публікації

Залишити коментар