«Україна є головним пріоритетом ЄС», – Жозеп Боррель /// «Ukraine is the main priority of the EU», – Josep Borrell

від Стожари

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що працює над майбутніми зобов’язаннями ЄС у сфері безпеки для України. Про це йдеться в дописі Борреля в соцмережі Х (екствітер) .

Глава євродипломатії зробив таку заяву під час засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС. 27 дипломатів ухвалили спільне послання на підтримку України і, за словам Борреля, учасники засідання «виступили з єдиним посланням підтримки України». «Україна є головним пріоритетом ЄС і наші зобов’язання не втомляться. В межах виконання завдань #EUCO я працюю над нашими майбутніми зобов’язаннями у сфері безпеки», – написав глава євродипломатії.

Принагідно нагадаємо, Євросоюз розглядає низку ініціатив щодо допомоги Україні. Пропонується надати 20 млрд євро на військову допомогу Україні в рамках Європейського фонду миру. Для цього хочуть створити спеціальний фонд. Але, за інформацією ЗМІ, така ініціатива вже зіткнулася з критикою.

Як розповів міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, зараз у ЄС розглядають запасний варіант для такої допомоги. Також у ЄС хочуть виділити 50 млрд євро на фінансову допомогу Україні до 2027 року. Але Угорщина може накласти вето. Наразі, за інформацією ЗМІ, у блоці вже розробили “план Б” на випадок блокування з боку Будапешта.

Схожі публікації

Залишити коментар