Шарль Мішель назвав депортацію росіянами українських дітей спробою культурного геноциду

від Стожари

Глава Євроради Шарль Мішель звинуватив РФ у “спробі культурного геноциду”. За його словами, Україна – це місце злочину, а весь світ є свідком, що його вчиняє РФ. Він закликав Китай повпливати на Путіна.

Голова Європейської Ради Шарль Мішель різко розкритикував росію за “ведення злочинної війни” проти України. “Україна є місцем злочину. І злочинець знаходиться у цьому приміщенні. Ви знаєте, хто ви. І ми всі – свідки”, – заявив Мішель, виступаючи пізно ввечері 20.09.2023 на засіданні Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй (ООН), повідомляє DW.

Кремль мріє про відновлення колишньої російської імперії. Після України – хто буде наступним? Хто буде наступним, щоб задовольнити фантазії (президента РФ Володимира. – Ред.) Путіна про минуле?” – продовжив він. Мішель також додав, що “у разі, якщо Росія досягне успіху” в Україні, інші країни можуть піддатися спокусі наслідувати її приклад.

Окремо Мішель зупинився на темі масового насильницького вивезення до Росії українських дітей з окупованих територій. Він наголосив, що українські діти зазнають “страждань, на які не заслуговує ніхто”. “Я питаю вас усіх, включно з представниками Росії, чи змогли б ви винести, якби вашу дитину викрали і депортували? Якби вашу дитину змушували забути вашу сім’ю, забути вашу мову, вашу країну?”, – сказав голова Євроради. “Так зване всиновлення – це по факту спроба культурного геноциду”, – заявив він.

Саме підозра в скоєнні воєнного злочину – депортації дітей до Росії – стала підставою для видачі Міжнародним кримінальним судом (МКС) у Гаазі ордера на арешт Путіна та уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Схожі публікації

Залишити коментар