“СПІЛЬНЕ СВЯЧЕНЕ” провело Українське Культурне Товариство ПPОСВІТА в Аргентинській Pеспубліці

від Стожари

У неділю, 28 квітня, в центральному будинку Українського Культурного Товариства «Просвіта» відбулося традиційне СПІЛЬНЕ СВЯЧЕНЕ.

Про це Стожарам повідомив Хав’єр Апонюк Савич.

Організаторами заходу виступили Об’єднання Жінок «ПРОСВІТА» під головуванням пані Наталії Гуцалюк та УКТ «ПРОСВІТА» на чолі з архітектором Юрієм Данилишиним. До них долучилася Спілка Української Молоді, яку представляла її голова Мар’яна Лесик.

Почесними гостями були Посол України в Аргентинській Республіці Юрій Клименко з дружиною Зоєю, Владика Даниїл Козлинський – Єпарх Української Греко-Католицької Церкви в Аргентинській Республіці разом з парохом катедрального собору “Покрови Пресвятої Богородиці”, Отець Назарій Кащак, настоятель Української Автокефальної Православної церкви, отець Вадим Дробниця та пані Тетяна Матка, та президент Аргентинської Федерації Колективів д-р Гастон Хуан. Український Пласт представила його голова, інж. Марія Євгенія Василик та Лариса Сасик.
Також брали участь голови філів “Просвіта”: Беріссо – Уляна Вітошинська, Вільде – Михайло Каспрук, Гудсон – Наум Паук і Авельянеда – Марія Кашуба (заступниця голови).

Розпочався захід із прийому почесних гостей хлібом-сіллю, молитви та хвилини мовчання за полеглих під час російської навали. Після цього, було освячено їжу і розпочався обід. Під час нього капела бандуристів імені Тараса Шевченка та учні Української школи виконали українські народні обрядові пісні – «гаївки».

На завершення, було освячено нову Конференц/Мультимедійну кімнату-проект, здійснений за підтримки Фонду Розвитку Громад Світового Конґресу Українців.

З нагоди цього великого кроку, почесні гості залишили свої вітання та побажання у золотій книзі нашого товариства.

Схожі публікації

Залишити коментар