Відбувся діалог релігійних лідерів України, обговорили роль церков у воєнний час

від Стожари

Релігія відіграє важливу роль в українському суспільстві протягом століть. У воєнний час релігія стає ще більш важливою для українців. Вона пропонує віруючим розраду, сенс життя та надію на майбутнє. Церкви та релігійні лідери надають гуманітарну допомогу, емоційну підтримку та сприяють духовному відновленню.

Релігія може служити об’єднуючою силою, яка згуртовує людей перед спільними викликами. Вона може сприяти миру та порозумінню, а також мотивувати людей до дій на благо своїх громад.

Про важливість діалогу і вагому роль релігійних інституцій у підтримці державності та єдності України йшлося сьогодні під час зустрічі Секретаря РНБО України Олександра Литвиненка з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). У обговоренні також взяв участь Голова Державної служби з питань етнополітики і свободи совісті Віктор Єленський, повідомляє сайт ДЕСС.

Зустріч стала платформою для ґрунтовного обговорення ролі та діяльності українських церков і релігійних організацій в умовах воєнного стану. Особливу увагу було приділено ролі священнослужителів, які самовіддано несуть своє служіння, надаючи духовну підтримку українцям, як на фронті, так і в тилу. Їхня душпастирська, гуманітарна та духовно-психологічна діяльність стала неоціненною допомогою для людей, які постраждали від війни.

Учасники зустрічі також відзначили значну міжнародну діяльність релігійних організацій, спрямовану на адвокацію України на світовій арені. Завдяки їхнім зусиллям світ отримує правдиву інформацію про злочини російського агресора, що сприяє консолідації міжнародної підтримки України.

Окремо було обговорено питання військового капеланства. З часу прийняття профільного закону у цій сфері було досягнуто значного прогресу. Учасники зустрічі окреслили шляхи подальшого розвитку капеланського служіння в Силах Оборони України, адже його роль у зміцненні бойового духу та психологічної стійкості воїнів складно переоцінити.

В зустрічі взяли участь глави та уповноважені представники Українського Біблійного Товариства, Православної Церкви України, Української Греко-Католицької Церкви, Римсько-Католицької Церкви, Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів, Української Церкви християн віри євангельської, Церкви адвентистів сьомого дня в Україні, Української Лютеранської Церкви, Духовного управління мусульман України, Духовного управління мусульман АР Крим, Об’єднання іудейських релігійних організацій України та Інституту релігійної свободи.

Схожі публікації

Залишити коментар