Папа зустрівся з Тайрою: вдячна Папі за «адекватну оцінку ситуації, за допомогу Україні, щирість і емпатію»

від Стожари

Українська військовослужбовиця, колишня бранка РФ, парамедик, волонтер та доброволець Юлія Паєвська («Тайра») повідомила про аудієнцію з Його Святісттю Папою Франциском.

«Бесіда стосувалась (…) долі наших полонених, цивільних заручників на тимчасово окупованих росією територіях України та дітей, незаконно вивезених ворогом з нашої землі на території окупанта, умов утримання наших полонених і цивільних осіб. Я безмежно вдячна Його святості за абсолютно адекватну оцінку ситуації, за допомогу Україні, щирість і емпатію».

Принагідно Тайра подякувала Папі Франциску «за його нещодавній виступ, коли у зверненні до послів (…) Понтифік публічно звинуватив росію у веденні повномасштабної війни проти України».

Тайра додала, що «вражена масштабом особистості Його Святості. Низький уклін! І пам’ятаємо що делікатні справи для успішного вирішення потребують тишу».

Це не перший випадок, коли Святіший Отець приймає свідків української боротьби за існування нашої держави і народу; також і для самої Тайри це не перша зустріч із Папою Римським.

Зокрема, вона зустрічалася з Франциском 17 квітня 2019 року після загальної аудієнції на площі св. Петра. Тоді вона була «просто» командиром медично-евакуаційного підрозділу «Янголи Тайри», і мова йшла про волонтерську діяльність в Україні.


Схожі публікації

Залишити коментар