Конференція «Гідна та стабільна робота для українців» була проведена у Гаазі

У Гаазі відбулася робоча конференція під назвою «Гідна та стабільна робота для українців», яку організувало Міністерство соціальних справ і зайнятості Нідерландів.

Про це повідомляє Укрінформ.

Міністр соціальних справ і зайнятості Карієн ван Генніп почала свою промову зі слів підтримки та захоплення українцями. Вона подякувала Україні за боротьбу за наші спільні європейські цінності та демократію.

Також можна було почути промову міністра соціальної політики України Оксани Жолнович – слова вдячності уряду Нідерландів за підтримку України на шляху до боротьби за незалежність та відбудови України після перемоги.

«Оксана Жолнович також звернулася до українців, які вимушено виїхали з України через війну – наголосила на тому як важливо набувати нового досвіду та знань там де ми зараз перебуваємо,  щоб потім застосувати набуті знання вдома, в Україні, – де нас дуже чекають», – прокоментувала  учасниця заходу Ольга Король, яка через війну росії в Україні перебуває в Нідерландах.

Вона також наголосила, що такі заходи надихають, дають простір та широкі можливості підіймати важливі теми, ділитися успішним досвідом, обговорювати гострі проблеми, шукати рішення разом.

«Досвід показав, що більшість українців з прибуттям у Нідерланди (та в інші країни) одразу почали шукати роботу, демонструють свою працьовитість, професіоналізм та бажання бути корисними, а не сидіти без роботи та користуватись державною фінансовою допомогою. На конференції багато уваги було приділено проблемним питанням пошуку роботи висококваліфікованим спеціалістам – переміщеним особам з України. Надважливо, щоб працездатні українці мали можливість працювати за своєю професією. На цьому також наголосила Міністр соціальних справ та зайнятості», – розповідає пані Король.

За її словами, гостро стоять такі питання:

  • визнання дипломів про відповідну освіту та кваліфікацію;
  • вивчення нідерландської мови, зокрема якості викладання професійними викладачами та забезпечення доступності занять для всіх охочих;  
  • відкриті можливості українським переміщеним особам працювати як незалежним підприємцям та мати власний бізнес в Нідерландах.

Окремо обговорювали питання захисту  прав працівників, поширення важливої інформації щодо цих тем через джерела, яким найбільш довіряють українці в доступному форматі (українське комюніті, телеграм-канали, створення спеціальної  інформаційної платформи).

Схожі публікації

Залишити коментар