Датська компанія VELUX Group розпочала виготовляти в Україні високотехнологічний електричний пристрій

від Стожари

Датська компанія VELUX Group – лідер світового ринку мансардних вікон і сонцезахисних рішень – розпочала виготовляти в Україні високотехнологічний електричний пристрій VELUX Touch. Серійне виробництво було розгорнуте навесні 2023 року на заводі партнера компанії – американського контрактного виробника електроніки Jabil – поблизу Ужгорода. З квітня продукція, виготовлена в Україні, реалізується на локальному ринку, а також постачається у більше ніж 60 країн світу.

До 2023 року виробничі потужності VELUX Group були зосередженні в 11 країнах світу. Україна стала 12-ою країною, де датська компанія запустила масове виробництво кінцевого продукту для свого міжнародного портфоліо.

“Виробництво продукції VELUX в Україні – це перший подібний досвід для нас, і ми пишаємося тим, яку користь це може принести українському народу та економіці у цей складний час. Незважаючи на низку викликів, що стоять перед країною, виробництво новітнього продукту VELUX може забезпечити нові робочі місця та підтримати відбудову України, стимулюючи розвиток її економіки”, – зазначив Юрій Ткаченко, генеральний директор “ВЕЛЮКС Україна”.

Довідкова інформація: VELUX Touch – це інноваційний продукт призначений для комплексного керування електричними мансардними вікнами, шторами та ролетами в житловому будинку. Він має простий користувацький інтерфейс з розширеними можливостями дистанційного керування і регулювання інтенсивності денного світла та надходження свіжого повітря для забезпечення комфортного мікроклімату в приміщенні.

VELUX Touch став першим серійним виробом VELUX, повністю виготовленим в Україні. До розробки його дизайну долучилася також компанія Jabil. “Виробництво такого інтегрованого пристрою, як VELUX Touch, вимагає високого рівня технічних знань та професійного виробничого середовища. В Україні і те, і інше забезпечують спеціалісти двох компаній-партнерів”, – додав Юрій Ткаченко.

Більша частина нової продукції, що виготовлятиметься в Україні, буде постачатися в інші країни світу. Зокрема VELUX Touch буде надходити до 38 країн, де VELUX Group має представництва, і більше ніж 30 країн, де вона представлена своїми партнерами. “Ми раді, що клієнти, які використовують наш сучасний пристрій для керування вентиляцією та сонцезахистом через мансардні вікна, тепер бачитимуть етикетку “Made in Ukraine” на своєму продукті. Крім того, ми сподіваємося, що наше рішення щодо виробництва в Україні стане прикладом для інших компаній”, – зауважив “ВЕЛЮКС Україна”.

Схожі публікації

Залишити коментар