Вихід зарубіжних компаній з ринку РФ: чому не варто бути спонсором тероризму?

від Стожари

Росія розпочала агресію проти України у 2014 році. 24 лютого 2022 року вона здійснила повномасштабне військове вторгнення на українську територію. Ця жорстока війна, терористичні атаки та воєнні злочини російської армії спричинили гуманітарну катастрофу в Україні з тисячами вбитих мирних жителів та мільйонами біженців.

У відповідь на цей акт агресії багато міжнародних компаній вирішили залишити російський ринок, натомість деякі компанії продовжують вести бізнес там у звичайному режимі. Міжнародні компанії мають можливість вплинути на ситуацію, чинячи тиск економічними методами, відмовившись від співпраці з агресором.

У квітні 2023 міністерство фінансів США планує відправити фахівців з питань санкцій і фінансування тероризму у Європу, де вони переконуватимуть компанії вийти з ринку РФ. Посадові особи Мінфіну США Ліз Розенберг і Браян Нельсон планують відвідати ряд Європейських країн, аби переконати компанії, які все ще ведуть бізнес із Росією припинити фінансові зв’язки з РФ через продовження нею війни проти України.

Спеціалісти зустрінуться з керівниками фінансових установ Швейцарії, Італії та Німеччини. Вони планують поділитися даними про потенційних осіб, які ухиляються від санкцій і попередити про можливі покарання за недотримання встановлених міжнародних обмежень.

Російська економіка суттєво залежить від іноземних технологій, товарів та капіталів, які, зокрема, використовуються керівництвом Росії для проведення загарбницьких воєн. Припинивши фінансування військової машини Росії, міжнародні компанії можуть зупинити війну не давши їй вийти за межі України і стати глобальною. Бо при виході компаній з російського ринку потрібно стежити не за словами, а за діями компаній та відповідальних осіб.

Читайте також: Міжнародні компанії, що продовжують діяльність в Росії, безпосередньо фінансують російський тероризм та геноцид в Україні

Схожі публікації

Залишити коментар