З полону вдалося звільнили 140 воїнів ЗСУ та пса Адіка, якого окупанти “подарували” Кадирову

Україна повернула з російського полону 140 воїнів, серед них – оборонці Бахмута, Маріуполя та острова Зміїний. А також з полону звільнено пітбуля з «Азовсталі». 

Про це повідомив очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

«У Новий рік ми не тільки відбиваємо ракетні атаки ворога, але також повертаємо наших людей. Це черговий великий обмін, який вдалося здійснити – 140 людей повертаються додому. Серед них – поранені, а також захисники Маріуполя, острова Зміїний, добровольці ТРо зі Славутича, причому батьки й сини, які разом перебували в полоні, а також наші з Бахмутського напрямку», – зазначив пан Єрмак.

Під час цього обміну додому повертаються:

  • 82 бійці ЗСУ;
  • 15 воїнів ТрО;
  • 22 нацгвардійці;
  • 11 військовослужбовців ВМС;
  • 10 прикордонників.

Варто зазначити, напередодні Україна також повернула з російського полону 60 військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби.

Більше того, під час обміну полоненими, що відбувся 31 грудня, крім 140 воїнів, Україна також повернула пітбуля з «Азовсталі». Раніше окупанти викрали та вивезли його в рф. Про це також  повідомив очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

За словами засновника зоозахисної організації UAnimals Олександра Тодорчука, окупанти не лише вивезли собаку до рф, а й «подарували» її Кадирову.

«Крім того, додому також вдалося повернути собаку породи пітбультер’єр. Пес був евакуйований з Азовсталі разом з оборонцями Маріуполя, але потім був вивезений до Росії. Вірогідно, мова йде про собаку, яку росіяни після виходу українців з Азовсталі, встигли вкрасти і навіть подарувати Кадирову», — написав пан Тодорчук.

Пітбуль Адік разом з українською військовою вийшов з «Азовсталі». Жінка потрапила в полон на окупованій території, а собаку забрали окупанти. Згодом російські пропагандисти опублікували відео, на якому пса «дарують» Кадирову як трофей. Під час розмови чоловіки сміялися з того, що власниця обіцяла своєму псу знайти його.

«Адік був і є повноцінним членом нашої родини. Він надзвичайно добрий і активний собака, який дуже любить своїх справжніх власників. Адік — алергік, він завжди суворо харчувався, йому не можна вживати деякі продукти», — розповіли родичі військової, пише «Громадське».

Як повідомлялося 15 грудня, з полону рф вдалося звільнити ще 64 українських героїв та відважного громадянина США.

Схожі публікації

Залишити коментар