З полону рф вдалося звільнити ще 64 українських героїв та відважного громадянина США

Україні з російського полону вдалося повернути 65 осіб. Переважна більшість з визволених воїнів були захоплені росією на найгарячіших напрямках.

Про це повідомляє Генштаб у Фейсбуці.

«Сьогодні, 14 грудня, з російського полону вдалося врятувати ще 65 осіб. Переважна більшість з визволених воїнів були захоплені ворогом на найбільш складних ділянках фронту: поблизу Бахмута, Соледара, Зайцевого та в інших місцях Донеччини і Луганщини»,— йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 64 звільнених полонених – представники Збройних Сил України (п’ятеро з них – воїни Сил територіальної оборони ЗСУ). Також вдалося визволити цивільну особу – громадянина США, 35-річного Суеді Мурекезі. Його окупанти захопили ще в червні, у Херсоні, нібито «за участь у проукраїнських мітингах».

Серед визволених сьогодні військовослужбовців четверо офіцерів, інші – представники рядового та сержантського складу. 

Щонайменше 23 обміняних повертаються додому з пораненнями, деякі з них перебувають у важкому стані. Найстаршому з врятованих воїнів – 57 років, наймолодшому – 19.

Крім того, на рідну землю повернули тіла чотирьох загиблих Захисників.

Як повідомлялося, інформаційну кампанію “Captured”, щоб привернути увагу світу до долі військових і цивільних українців у російському полоні анонсувало Міністерство закордонних справ України.

Схожі публікації

Залишити коментар