Книжка «Russian Nationalism and the Russian-Ukrainian War: Autocracy-Orthodoxy-Nationality» стала переможцем літературної премії Пітерсона

від Стожари

1 грудня у канадському Торонто, на урочистому гала-вечорі оголошено переможця літературної премії Пітерсона 2022 року. Лауреатом премії стала книга «Russian Nationalism and the Russian-Ukrainian War: Autocracy-Orthodoxy-Nationality» автора Тараса Кузьо.

Про це інформаційному порталу української діаспори “Стожари” повідомив повідомив референт Референтури преси УКТ «Просвіта» в Аргентині, член управи Конґресу українців Канади – відділ Торонто Хав’єр Апонюк Савич.

Переможця літературної премії Пітерсона було оголошено на гала-концерті в Торонто, організованому Літературним фондом імені Петерсона у співпраці з Фундацією Будучність.

Лауреат премії отримує грошову винагороду в розмірі 25 тис. доларів. Додаткові 5 тис. канадських доларів присуджуються видавцеві книжки.

Фіналісти, які увійшли до короткого списку, отримають по 5 тис. канадських доларів.

Літературна премія Пітерсона – це міжнародна книжкова премія, яка присуджується раз на два роки та відзначає оригінальні публіцистичні твори, написані англійською або українською мовами. Премія відзначає книги, які сприяють кращому розумінню України чи українського народу та тематика яких актуальна для світової української спільноти.

Хоча Літературний фонд Пітерсона отримує велику кількість англомовних заявок з Європи та Північної Америки, за словами Лізи Шимко, голови журі, «цього року, попри неймовірні виклики, з якими стикаються автори та видавці в Україні внаслідок неспровокованої війни Росії проти України, ми були раді отримати переважну кількість номінацій від українських видавців, які сповнені рішучості залишатися життєздатними та актуальними, попри цю жахливу війну».

Схожі публікації

Залишити коментар