Уряд штату Вікторія виділить 500 тисяч австралійських доларів на допомогу Україні

від Стожари

Уряд штату Вікторії пожертвував 500 тисяч доларів австралійсько-українській громаді Ukraine Crisis Appeal (UCA) для підтримки гуманітарних зусиль в Україні та допомоги у відновленні критичної інфраструктури за програмою United24 ініційованою президентом Зеленським.

«Наша громада надзвичайно вдячна за цю значну пожертву від уряду Вікторії. Кошти підуть на допомогу нашій благодійній організації, яка є результатом співпраці між AFUO, Всесвітньою службою спільноти Ротарі Австралії та Карітасом України, щоб надати притулок, їжу та медичне забезпечення мільйонам українців, які постраждали від російського вторгнення в Україну», – зазначив співголова Федерації українських організацій Австралії Стефан Романів.

Прем’єр-міністр Вікторії Ден Ендрюс оголосив про це в листі до AFUO, зазначивши, що пожертва доповнює постійну допомогу уряду Вікторії місцевій українській громаді, яка нещодавно прийняла близько двох тисяч переміщених осіб з України.

«Кошти також допоможуть відновити школи, лікарні та бібліотеки, зруйновані російськими військами, через програму президента Зеленського United24 Rebuild Ukraine».

Пан Романів подякував прем’єр-міністру та уряду Вікторії, сказавши: «Протягом останніх 7 місяців уряд Вікторії допомагав у переселенні українців, надаючи навчання англійській мові, послуги з працевлаштування та іншу підтримку. Переміщені українці прибули до Австралії лише з однією валізою, і в багатьох випадках їм доводилося залишати чоловіків, батьків і синів в Україні, щоб продовжувати боротьбу».

«Наша громада також високо оцінила публічне засудження урядом Вікторії російської агресії та його символічну підтримку України, підсвічуючи будівлі синьо-жовтими кольорами», – додав він.

Нагадаємо, штат Вікторія став третім штатом після Квінзленду та Західної Австралії, які пожертвували такі ж суми на підтримку України.

Схожі публікації

Залишити коментар