Понад 160 тисяч книг передали маленьким українцям, які через агресію рф виїхали за кордон 

У рамках проєкту «Книжки без кордонів» для українських дітей, які через російську військову агресію були вимушені виїхати за кордон, було надруковано або придбано більше 160 тисяч книг.

Про це повідомила дружина Президента Олена Зеленська у своєму Телеграм-каналі.

«По усьому світу «книжок без кордонів» вже понад 160 тисяч. Вони стали своєрідним клубом, який об’єднує маленьких українців у різних країнах. І хай ми поки не можемо повернути тимчасових переселенців на батьківщину, бо це ще небезпечно — але можемо зробити так, щоб батьківщина прийшла до них у вигляді культури та рідного слова», – зазначила пані Зеленська.

Так, зокрема, для українських дітей, які цього року вимушено оселилися у Великій Британії, посольство України разом із британською друкарнею та благодійниками надрукувало 16 тисяч найрізноманітніших книжок.

“З дітьми та їх батьками, що зібралися сьогодні з цієї нагоди у Британській бібліотеці, поспілкувалася відеозв‘язком. Розповіла про наш проект «Книжки без кордонів», в рамках якого були надруковані ці видання. Ми назвали його так, бо наші книги справді подорожують слідом за українцями до будь-якої країни, де вони потрібні”, – написала Перша Леді.

За словами дружини Президента, ці книги розраховані на читачів віком від 3 до 16 років, усі – українських авторів та за оригінальними макетами наших видавництв.

Раніше ми писали про ветерана бойових дій, який пише дитячі книжки, прибуток іде на лікування дітей з прифронтової зони Донбасу.

Схожі публікації

Залишити коментар