Ветеран бойових дій пише дитячі книжки, прибуток іде на лікування дітей з прифронтової зони Донбасу

У Національній бібліотеці України для дітей відбулась творча зустріч з автором дилогії «Листи здалеку» та «Повість про Срібну флейту», ветераном бойових дій Борисом Кутовим.

Про це повідомляє АrmyІnform.

Близько 200 примірників твору офіцер ЗСУ подарував в обласні дитячі бібліотеки, а започаткований ним благодійний проєкт — збір коштів від продажу книг, уже в кінці вересня профінансує лікування першої групи дітей з прифронтової зони Донбасу.

Відомо, що на Сході України досить серйозною проблемою залишається ситуація з хворими дітьми. Дуже багато дітей з соціально незахищених сімей потребують допомоги і для них є великою проблемою доїхати до обласної лікарні та почати лікуватись.

Сьогодні офіцер презентує свої книги, написані на війні, і намагається привернути увагу громадськості до життя дітей, що знаходяться вздовж лінії фронту. Як розповідає автор, коли починав писати свої листи-оповідання в дитинство сина, не думав, що з цього народиться книга. Та коли слова, що не втримались у серці, перетворились на друковану дилогію, вирішив започаткувати благодійну акцію з реалізації книг. Всі вторговані від продажу кошти будуть спрямовані на лікування та реабілітацію дітей з прифронтових населених пунктів.

Нагадаємо, придбати дилогію «Листи здалеку» можна в книжковому інтернет-магазині Yakaboo та на сайті видання.

Перша група з 11 дітей вже сформована і в кінці цього місяця відправиться до спелеосанаторію «Соляна симфонія» м. Соледар Донецької області, де у соляній печері на глибині 288 метрів під землею відбуватимуться лікувальні процедури.

“Окрім привернення уваги дорослих до проблем дітей Донбасу та власне медичного лікування дітвори, метою проєкту є також популяризація української книжки серед населення. Книга завжди була джерелом формування свідомості та духовності людини. Дуже важливим є те, що сьогодні ми вкладемо в голови нашим дітям і що вони понесуть у життя”, — говорить Борис Кутовий.

Творча зустріч автора відбулася у Національній бібліотеці України для дітей не випадково. Як розповів військовий присутнім, одного разу, перебуваючи у селищі Миронівське Донецької області, яке знаходиться в так званій сірій зоні, був дуже здивований, коли побачив наступну картину: Серед зруйнованих і понівечених від обстрілів російських окупантів будівель бібліотека стала центром життя для місцевих дітей. Переживаючи жахіття війни, вони щодня приходили до бібліотеки, читали книги, ставили сценки, грали. Тобто, не дивлячись на сучасні технології, бібліотека не відійшла на другий план, а навпаки стала культурним осередком молоді.

“Так є і на мирній території України, — зазначає Алла Гордієнко, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей. — Книги дуже цінні й необхідні для юних читачів. А особливо коли говоримо про такі книги, автором яких став Борис Кутовий. Серед потоку літератури про війну дуже мало книжок, з допомогою яких можна познайомити дітей з війною не через страждання і втрати, а через розуміння того, що ми всі є частиною тієї боротьби, яка йде на Сході.

Ветеран бойових дій пише дитячі книжки, прибуток іде на лікування дітей з прифронтової зони Донбасу - фото 3

«Листи здалеку» — це книга з війни, в якій немає горя і болю, а є відчуття любові захисника до людей. Тато, який пише з фронту сину свої листи, є уособленням наших бійців, які відчувши на собі всі жахи війни, намагаються спонукати дітей оцінити красу, що нас оточує, віднайти світло, любов і щирість в звичайних речах, які ми часто не помічаємо”, — говорить пані Алла.

Варто зазначити, що проєкт ветерана Бориса Кутового підтримала Національна спілка журналістів України. Її перша секретарка Ліна Кущ, що була присутня на заході, зазначила: «Всі великі справи народжуються з маленьких поштовхів. Дуже важливо, щоб ця книга залишилась не лише добрим літературним твором, а й перетворилась на велику справу — допомогу дітям, постраждалим від війни».

Як повідомлялося, у Межигір’ї відбулася презентація збірки «Пісні нескорених війною».

Схожі публікації

Залишити коментар