Український комікс розробила команда з Ужгорода

від Комарі Альберт

Український комікс про Капітана Чумакса розробила команда з Ужгорода. Це – науково-популярна фантастика, орієнтована на дітей шкільного віку, розповіла координаторка проєкту Юлія Єгорова-Рогова. За її словами, над першим випуском коміксу команда, яка складалася з двох сценаристів та двох художників, працювала близько року.

Головний герой комікса — Капітан Чумакс. Він разом зі своєю командою летить на планету Ганімед.

“Максим Чумакс народився 2030-му році у родині водія маршрутки і стюардеси міжнародних авіаліній. Скептик, мізантроп, ретроград, але не позбавлений шарму. Спілкується переважно з тваринами та штучним інтелектом”, — йдеться у описі персонажа.

“Цим коміксом ми хотіли залучили молодь активніше читати. Більшість школярів не завжди хоче читати книги, а жанр коміксів досить популярний серед дітей та підлітків”, — розповіла координаторка проєкту.

“Ми завжди готові до творчих експериментів, готові чути всі думки і пропозиції. Плануємо порушувати й соціальні теми, як от екологічні проблеми. У майбутньому хочемо створити довкола цього проєкту конкурс малюнка та конкурс вірша для дітей. Хочемо більше інтерактиву з аудиторією. Наш комікс читають і дорослі — їм подобається. Ми плануємо підготувати перший випуск коміксу 12-ма мовами, зокрема, англійською, французькою, китайською і, навіть, закарпатським діалектом”, — зазначила пані Єгорова-Рогова.

Паралельно готується мультфільм за мотивами коміксу, а також аудіоверсія. Зокрема, аудіоверсію займатимуться Ромоло Меніс та Олена Шаріпова.

За словами координаторки проєкту, протягом цього року команда сценаристів та художників планує випустити 12 серій коміксу.

Як повідомлялося, нещодавно вийшла друком перша дитяча повість про Карпатську Україну.

Схожі публікації

Залишити коментар