ТОП-5 сучасних українських книг для підлітків

Навіть сучасних тінейджерів можна зацікавити не лише постами та відео в соцмережах. Варто лише познайомити свою дитину із цікавими книгами, актуальними для її віку.

Підбірку найкращих українських книг, які неодмінно сподобаються підліткам, підготував Успіх in UA.

«Академія Аматерасу» Наталії Матолінець – ця книга підійде для дітей у віці від 13 років. У ній розкриваються теми самопізнання, дружби та кохання.

Головна героїня книги Рендалл опиняється в химерній Академії Аматерасу, куди приходять душі гордих богів, перероджуючись у нескінченному русі Колеса Долі.

«Лунастри» Наталії Щерби – у центрі цієї збірки – пригоди п’ятнадцятирічного Тіма Князєва. Життя готує хлопцеві не лише нові відкриття, а й небезпечні випробування.

«Зграя» Анастасії Нікуліної – Головними героями цього субкультурного роману є львівські трейсери. Вони здатні вирішити будь-яку проблему та виплутатись з будь-якої халепи. Навіть, якщо це – загадкова дівчина Таша.

«У світлі світляків. На порозі ночі» Ольги Войтенко – трьом підліткам, які є головними героями цієї книги, випадає перевірити на власному досвіді, чи можуть сучасні люди жити в умовах повної відсутності світла, Інтернету та мобільного зв’язку.

«Дорослі зненацька» Сергія Гридіна – Це – історія про 16-річного хлопця, його 15-річну дівчину. Їм доводиться дуже швидко подорослішати і стати відповідальними за нове життя.

Нагадаємо, BBC News Україна у минулому грудні оголосила переможців премії Книга року BBC-2022.

Схожі публікації

Залишити коментар