Франція заморозила 1,2 млрд євро російських активів

У Франції за останніми офіційними даними загальна сума пов’язаних із росією активів, заморожених у зв’язку із запровадженими проти рф санкціями, становить 1,2 мільярда євро.

Про це в інтерв’ю La Tribune заявив голова Управління розвідки та протидії підпільним фінансовим схемам (Tracfin) Міністерства фінансів Францїі Гійом Валет-Валла.

“Обсяг заморожених активів становить близько 1,2 мільярда євро, якщо не враховувати тих, що належать банку росії”, – заявив чиновник.

За словами Валетт-Вала, підсанкційні кошти було виявлено під час перевірок, що проводились у першому кварталі року. Таким чином, у цю суму входять лише фінанси конкретних бізнесменів та не входять заморожені активи центробанку росії. Потрібно розуміти, що заморожування активів не означає їхньої обов’язкової конфіскації. Як уточнив пан Валетт-Валла, зараз завдання його управління – переконатись у відсутності ризику обходу санкцій за допомогою родичів чи механізму оптимізації оподаткування.

Ця сума майже удвічі більше за попередні дані, озвучені наприкінці березня: тоді у Франції було заморожено російських активів на 850 мільйонів євро. 

“Це фінансові та нефінансові активи. Ці блокування ґрунтуються на європейському регламенті, який встановлює список осіб, затверджений Брюсселем”, – уточнив представник Мінфіну Франції.

Ще з початку повномасштабного вторгнення в Україну уряд Франції доручив Tracfin створити робочу групу для впровадження санкцій ЄС проти Росії.

Нагадаємо, що 17 липня агентство Bloomberg повідомило з посиланням на єврокомісара з питань юстиції Дідьє Рейндерса, що у блокуванні російських активів на території ЄС беруть активну участь шість країн: Німеччина, Франція, Ірландія, Австрія, Бельгія та Люксембург. На їхню частку припадає 12,7 млрд євро із 13,9 млрд євро, заморожених на території всього Євросоюзу.

При цьому, загалом після початку війни росії в Україні влада США, ЄС, Великобританії та інших країн почала вводити санкції щодо рф, у тому числі заморожувати активи російських бізнесменів та компаній. На цей час ці країни заморозили близько половини міжнародних резервів Банку Росії на суму близько 300 млрд доларів.

Як повідомлялося, з 22 лютого 2022 року українська діаспора закликала світову спільноту застосувати каральні санкції проти Росії.

Схожі публікації

Залишити коментар