Українська діаспора закликає світову спільноту негайно застосувати каральні санкції проти Росії

від svit_admus

Світовий Конґрес Українців (СКУ), рішуче засуджує рішення Російської Федерації визнати контрольовані Росією терористичні організації так званих Донецької та Луганської «народних республік» (ДНР та ЛНР).

Про це йдеться в заяві СКУ.

Світовий Конґрес Українців (СКУ) рішуче засуджує рішення Російської Федерації визнати контрольовані Росією терористичні організації так званих  Донецької та Луганської «народних республік» (ДНР та ЛНР).

Такий крок є новим актом агресії проти України, її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності. Це кричуще порушення міжнародного законодавства та Мінських Угод, стороною яких є Росія. Це означає кінець Мінського процесу та демонструє рішення Росії Російської Федерації обрати шлях глобальної ізоляції та агресії проти міжнародного порядку, заснованого на правилах.

СКУ закликає партнерів та союзників дати рішучу відсіч. Це подальше вторгнення, замасковане під сепаратистський рух, потребує сильної відповіді:

  • Зупинити Північний Потік 2
  • Заблокувати рахунки та заарештувати всі активи Путіна, його родини, найманців та оточення
  • Усунути Росію зі SWIFT
  • заборонити всім російським судам вхід до західних портів

8 років тому Росія організувала прихований переворот на Сході України, замаскований під сепаратистський рух, розпалила війну на Донбасі та шляхом військової інтервенції в Україну створила маріонеткові квазі-республіки «ДНР» та «ЛНР»

З 2019 року російський уряд провадив політику поступової незаконної анексії окупованих Росією територій українського Донбасу. На сьогодні понад 770 000 російських паспортів були нелегально видані українським громадянам на цих окупованих територіях. Місцева економіка, соціальна та культурна сфери також були також інтегровані до Росії.

Протягом усіх цих років Москва продовжувала підігрівати війну на сході України, а тепер шукає привід розпочати повномасштабне вторгнення до країни.

«Путін ставить під сумнів саме існування України як держави та як нації. Його рішення визнати Донецьку та Луганську «народні республіки» є відвертим актом подальшої агресії проти України. Він ясно дав зрозуміти, що Москва не зупиниться, поки не отримає повного контролю над Україною. Перспектива подальшого російського вторгнення до України стає все більш імовірною» – зазначив Павло Ґрод, Президент СКУ. «Світовий Конґрес Українців закликає світову демократичну спільноту негайно застосувати каральні санкції проти Росії, а також особисто проти Путіна та його посібників-олігархів. НАТО та союзники мусять суттєво збільшити військову та економічну підтримку України»

Схожі публікації

Залишити коментар